4. listopadu 2019 • 11:39

Děs v Anglii! Zlomil soupeři nohu, sám byl v šoku. Parťák popsal hrůzu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mělo jít hlavně o souboj dvou ambiciózních týmů, víc něž výsledek zápasu Tottenhamu s Evertonem (1:1) si ale fanoušci budou pamatovat jeden moment jako vystřižený z hororu. Heung-min Son se pokusil zastavit únik záložníka Evertonu Andrého Gomese a při zdánlivě obyčejném souboji mu zlomil nohu. Korejský útočník, který byl za faul vyloučen, neskrýval svůj šok a hřiště opustil v slzách, zatímco Gomese odnesli na nosítkách a v pondělí se podrobí operaci.



Děsivá scéna ztišila Goodison Park. Heung-min Son skončil v slzách, Serge Aurier, který byl v nešťastné kolizi také zapleten, se modlil. Turecký útočník Cenk Tosun držel Andreho Gomese a snažil se mu zabránit, aby se podíval na svou zraněnou nohu. Zlomený kotník byl totiž otočený ve směru, v němž by normálně být neměl.

"Všichni byli hrozně smutní, někteří skoro plakali. André byl v šoku. Měl zeširoka otevřené oči, brečel a křičel. Snažil jsem se ho držet a mluvit s ním. Říkal jsem mu, aby zůstal v klidu." sdělil po zápase Tosun, který v sedmé minutě nastavení srovnal na konečných 1:1. Gól pro něj ale tentokrát mnoho neznamenal.

"Někdy vyhrajete, někdy remizujete, někdy prohrajete, ale to všechno je úplně fuk, když se stane něco takového. Kéž bych nedal gól, kéž bychom prohráli 0:5 a tohle se vůbec nestalo," zalitoval po zápase na Instagramu, kde vyjádřil Gomesovi podporu a popřál mu, ať se vrátí ještě silnější.

Everton potvrdil, že portugalský záložník, který přišel z Barcelony, má zlomenou nohu a v pondělí podstoupí operaci. 

Když utichl šok z Gomesova hrozivého zranění, začalo se řešit i rozhodnutí sudího. Martin Atkinson původně Sonovi udělil žlutou kartu, po přezkoumání VAR a zjištění rozsahu zranění ale vytáhl červenou. I přesto, že nešlo o úmyslné způsobení zranění a korejský forvard byl viditělně otřesen z toho, co způsobil.

"Son je zdrcený. Byl jsem z té situace zmatený, když se na ni podíváte zpětně, uvidíte, že do souboje rozhodně nešel s úmyslem zranit. Je to velmi, velmi nešťastné. Dát Sonovi červenou je trochu nefér," řekl po zápase trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino.

"Rozhodně to není na červenou kartu," řekl ve studiu Sky Sports expert a bývalý zadák Jamie Carragher. "Jestli za tohle dáte červenou, tak je potom každý skluz nebezpečnou hrou ohrožující zdraví hráče," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud