Pavel Hartman
10. června 2020 • 17:00

Kulisy restartu Premier League: válka o miliardy i problémy v podhoubí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PREMIER LEAGUE. Nejkvalitnější, nejsledovanější, nejbohatší a nejnáročnější fotbalová soutěž na světě netrpělivě vyhlíží nový rozjezd. Čím si prošla v období lockdownu, tedy izolace? Bitvou o peníze, zkouškou morálky, strachem ze zhroucení pyramidy a obavami hvězd, že z nich budou laboratorní krysy. Sedmnáctého června to opět vypukne! I v Americe, Asii, zkrátka po celé zeměkouli si lidé nenechají ujít restartovní výstřel posvátné Premier League. V rozsáhlém textu pro iSport Premium najdete detailní analýzu o situaci v Anglii před tím, než se opět rozjede nejslavnější liga na světě.



Byl to dlouhý půst. Nastal 10. března, kdy Nottingham Forest oznámil, že jeho vlastník Evangelos Marinakis měl pozitivní test na koronavirus. O den později byl kvůli tomu odložen ligový šlágr mezi Manchesterem City a Arsenalem. Kanonýři totiž předtím odehráli duel Evropské ligy s Olympiakosem Pireus, jehož majitelem je také Marinakis. U trenéra Mikela Artety byl COVID-19 identifikován ihned.

V Liverpoolu se ještě odehrála odveta play off Ligy mistrů. Domácí před napěchovaným Anfieldem podlehli v prodloužení Atlétiku Madrid. Hráči ani trenéři si už nesměli podávat ruce. Když fanoušci natahovali po kouči Jürgenu Kloppovi ruku, aby si s nimi plácnul, křičel na ně, že se chovají jako idioti. Pak anglická supersoutěž zavřela krám.

Než se zase otevře, bylo za oponou hodně rušno. Mrkneme se na to ve třech kapitolách.

KAPITOLA PRVNÍ: VÁLKA O PENÍZE

Je-li synonymem pro Ligu mistrů slogan Továrna na peníze, pak Premier League můžeme přejmenovat na Globální velkorýžoviště zlata. Nabídka nejlepšího ligového fotbalu v podání nejlepších superstars pod vedením top trenérských kingů udělala ze zápasů show, která plní tribuny až po střechu a žene masy dychtivých fanoušků k obrazovkám napříč všemi kontinenty.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud