11. září 2020 • 14:50

TOP posily v Premier League: mašina na góly i nejlepší střelec MS

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
1
  • Donny van de Beek, James Rodríguez či Timo Werner. Kdo patří mezi TOP posily Premier League.Donny van de Beek, James Rodríguez či Timo Werner. Kdo patří mezi TOP posily Premier League.FOTO: Koláž iSport.cz

    O víkendu startuje věhlasná Premier League. Mužstva nezahálela a mocně posilovala. Podívejte se na TOP 5 fotbalistů, kteří budou od nové sezony nastupovat v jedné z nejblyštivějších soutěží. Velké posily získala zejména Chelsea, ale svou útočnou sílu zvýšil také například nováček z Leedsu. 

  • Timo Werner (Lipsko > Chelsea)

    Chelsea vyhrála souboj o vytříbeného střelce, kterého zdobí nejen síla v zakončení a osobních soubojích, ale také rychlost. Získala ho za 48 milionů liber (1,4 miliardy korun). Německý reprezentant v Lipsku nastřílel 95 gólů v 159 zápasech a na dalších 40 přihrál. Blues od 24letého útočníka očekávají podobnou produktivitu také v Premier League, kde by měl soupeřit s hvězdami typu Mohamed Salah či Harry Kane o Zlatou kopačku. Naplní očekávání? V přípravě mu stačily čtyři minuty na hřišti k tomu, aby se poprvé střelecky prosadil, když skóroval proti Brightonu (1:1).

    Ani Liverpool, ani Real. Redaktoři Sportu tipují mistry Premier League a La Ligy
    Video se připravuje ...

    Timo Werner se v Chelsea gólově prosadil hned po čtyřech minutách přípravného utkání s Brightonem Timo Werner se v Chelsea gólově prosadil hned po čtyřech minutách přípravného utkání s BrightonemFoto Profimedia.cz

  • Hakim Ziyech (Ajax > Chelsea)

    A londýnský kolos podruhé. V rychlonohém 27letém záložníkovi původem z Maroka získala Chelsea další velkou posilu. Byl jedním z hlavních tahounů Ajaxu v jeho jízdě do semifinále Ligy mistrů v roce 2019. V uplynulém nekompletním ročníku potvrdil svůj čich na vytváření šancí pro spoluhráče. V 35 duelech napříč soutěžemi zapsal hned 21 gólových asistencí. Přidal k nim i osm branek. „Přemýšlel jsem, kdy dostane velkou nabídku. Viděl jsem ho mnohokrát hrát v Evropě a vždy bylo jasné, že má obrovský potenciál,“ řekl o Ziyechovi, kterého Chelsea koupila za 36 milionů liber (1,1 miliardy korun), pro Daily Mail Micah Richards, bývalý anglický reprezentant.

    Hakim Ziyech v dresu Chelsea Hakim Ziyech v dresu ChelseaFoto Profimedia.cz

  • Donny van de Beek (Ajax > Manchester United)

    Třiadvacetiletý střední záložník je dalším oživením již tak mladého kádru Manchesteru United, který ho získal za 35 milionů liber (1 miliardu korun). V sestavě by měl nahradit Nemanju Matiče. Spolu s Brunem Fernandesem může vytvořit jednu z nejlepších středopolařských dvojic celé Premier League. A to jsou v týmu ještě Paul Pogba či Fred. V posledních letech dokázal vybojovat velké množství pokutových kopů, což právě ve spojení s efektivitou, jakou Fernandes penalty proměňuje, může soupeře dost děsit. „Skvělý hráč s mnoha dovednostmi a klidem na míči,“ zhodnotil Nizozemce Richards.  

    Donny van de Beek (vpravo) s trenérem Manchesteru United Olem Gunnarem Solskjaerem Donny van de Beek (vpravo) s trenérem Manchesteru United Olem Gunnarem SolskjaeremFoto Twitter/ManUtd

  • James Rodríguez (Real Madrid > Everton)

    Jeho hvězda začala zářit na mistrovství světa v roce 2014, kde se se šesti góly stal nejlepším střelcem. Po šampionátu ho z Monaka získal Real Madrid, za který stihl odehrát 125 utkání a vstřelit v nich 37 gólů, na dalších 42 přihrál. Čísla sbíral i na hostování v Bayernu Mnichov (67 zápasů, 15 gólů, 20 asistencí). V uplynulé sezoně toho po návratu do Realu, i vinou zranění, mnoho neodehrál. Šanci nedostal ani po restartu La Ligy a výsledkem toho byl přestup za 20 milionů liber (580 milionů korun) do Evertonu, který věří, že mu 29letý James pomůže k lepšímu umístění, než bylo 12. místo v předešlé sezoně.

    James Rodríguez  (vpravo) je novou posilou Evertonu James Rodríguez (vpravo) je novou posilou EvertonuFoto Twitter/Everton

  • Rodrigo (Valencie > Leeds)

    Odchovanec Celty Vigo prošel i mládeží Realu. S anglickým fotbalem už má určité zkušenosti. Před deseti lety hostoval v Boltonu. Po angažmá v Benfice a Valencii na jeho góly bude nyní spoléhat nováček Premier League Leeds. Ten ho získal ze španělského klubu za 27 milionů liber (784 milionů korun). „Hrají skvělý fotbal, dokážou si vytvořit mnoho šancí, díky čemuž by měl Rodrigo nastřílet mnoho gólů,“ odhaduje Richards. Naplní 29letý útočník jeho předtuchu? 

    Rodrigo posílil Leeds United Rodrigo posílil Leeds UnitedFoto www.leedsunited.com

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud