Jakub Dvořák
5. prosince 2020 • 21:12

Souček šokoval United, pak přišla otočka. Trenér Moyes ale cítil křivdu

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani silou kladiva nemůžete bojovat s ďábly. Své o tom po sobotním utkání ví i anglický West Ham. Jeho vítězná série se zastavila na třech zápasech v řadě. Čtvrté nad Manchesterem United už „Kladiváři“ nepřidali. A to i přesto, že díky druhé brance Tomáše Součka v aktuálním ročníku Premier League, o poločase vedli 1:0. „Rudí ďáblové“ předvedli ve druhé půli strhující otočku a vyhráli 3:1.



Zvládnout šlágr se slavným Manchesterem United, zřejmě už by spoustě pochybovačům sklapla ústa. West Ham by regulérně atakoval přední příčky Premier League.

Do ochozů Olympijského stadionu navíc poprvé v sezoně dorazily dva tisíce vylosovaných šťastlivců, aby podporovali svůj klub přímo z hlediště. A podle toho domácí k utkání přistoupili. S Pogbou a spol. neměli Londýňané žádné slitování. Od prvních minut na soupeře vlétli a nenechali jej vydechnout.

Vše vygradovalo v 38. minutě, kdy West Ham sehrál parádní signál při rohovém kopu. Hráči United trestuhodně nechali volného Tomáše Součka a český stožár z Havlíčkova Brodu šikovně zavřel zadní tyč, kam mířil prodloužený centr a ve skluzu uklidil míč do branky.

V aktuální sezoně si připsal již druhou ligovou trefu. Od zimního příchodu na Ostrovy se reprezentační opora zapsala mezi střelce už pětkrát. Kromě Michaila Antonia (12 branek) nevstřelil od února v dresu West Hamu žádný hráč víc gólů.

Tomáš Souček se raduje ze vstřelené branky do sítě Manchesteru United
Tomáš Souček se raduje ze vstřelené branky do sítě Manchesteru United

Na Garyho Nevillea, někdejší ikonu United, ve studiu Sky Sports šly mrákoty. „Nemůžu uvěřit, na co se to dívám. To je šokující výkon, který není hodný Manchesteru,“ nešetřil bývalý bek své nástupce.

West Ham totiž neohrozil branku hostů jen při gólové akci. Pablo Fornals v prvním půli trefil tyč a obří šanci po parádní přihrávce Vladimíra Coufala spálil zase Jarrod Bowen. Trenér Ole Gunnar Solskjaer hned v poločase stáhl ze hry dvě letní posily Donnyho van de Beeka s Edinsonem Cavanim. A boží mlýny se výjimečně přiklonily k pekelníkům.

V 65. minutě napřáhl z dálky Paul Pogba a vyrovnal. Domácí kouč David Moyes reklamoval, že gólová asistence přišla poté, co míč opustil hrací plochu. Sudí si ničeho nevšimli a provinění si nevšiml ani systém VAR. „Balon letěl nade mnou. Lajnový sudí to musel vidět. Tohle špatné rozhodnutí nás nalomilo. Do té doby jsme totiž hráli dobrý fotbal. Přišlo mi, že ovlivnění zápasu, kdy měl sudí vidět aut, nás zaskočilo a už jsme se nedokázali vrátit zpátky do hry,“ zlobil se Moyes.

A pak už se „Kladiváři“ oháněli marně. Tři minuty po Pogbovi udeřil Mason Greenwood a o deset minut později i Marcus Rashford. Potvrdilo se, že zatímco West Ham je v tomto roce na Ostrovech klubem, který dokázal promrhat nejvíce bodů z vítězně rozjetých zápasů (19), Manchester patří k přeborníkům v otočkách (22). Tento primát navíc nově drží i v historii Premier League (385). A Gary Neville v závěru spokojeně oddechoval. „Very good."

Pátý souboj proti týmům z TOP šestky minulého ročníku dopadl pro West Ham krutě. Zatímco na podzim dokázali Souček a spol. udržet krok s Manchesterem City či Tottenhamem a Leicester dokonce i porazili, United jim stejně jako Liverpool dali lekci z produktivity. Finální šestici završí klub z východního Londýna tři dny před Štědrým dnem městským šlágrem proti Chelsea.

West Ham proti týmům z TOP 6 minulé sezony

Leicester

Tottenham

City

Liverpool 

United 

Chelsea 

3:0

3:3

1:1

1:2

1:3

21. 12.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud