3. dubna 2021 • 17:57

Svitková u smršti West Hamu. Gólem přispěla k drtivé výhře 5:0

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má na pažbě další zářez. Kateřina Svitková se trefila počtvrté za West Ham. Její gól pomohl „kladivářkám“ v utkání na hřišti Readingu nejen k vítězství, ale i odpoutání se ode dna Super League. A že to byla od Londýňanek pořádná smršť. Při výhře 5:0 vměstnaly všechny své trefy od úvodních 37 minut.



Tohle byla jízda. „Musíme přistoupit k utkání beze strachu,“ hlásal před soubojem s Readingem trenér fotbalistek West Hamu Olli Harder. A jak řekl, tak jeho svěřenkyně udělaly.

Před zápasem poslední (12.) fotbalistky West Hamu si na soupeřky, kterým patří sedmá příčka, vyšláply a poskočily v tabulce Super League na nesestupové 10. místo. „Kladivářky“ smetly Reading jasně 5:0 a připsaly si první ligové vítězství v roce 2021. Podílela se na tom i česká záložnice Kateřina Svitková.

Jako první se ale prosadila v 7. minutě Kenza Daliová, která nachytala gólmanku Grace Moloneyovou. Centr Daliové z pravé strany téměř od postranní čáry totiž zapadl na zadní tyč, brankářka Readingu jen nevěřícně zírala, co že se to právě stalo.

V 10. minutě přišla chvíle bývalé hráčky Slavie. Svitková nikým nekrytá poslala hlavou do sítě centr Kate Longhurstové a zvýšila na 2:0. Pro českou Fotbalistku roku 2020 to byla čtvrtá trefa ve vínovém. První zaznamenala v poháru proti Durnhamu, zbývající dvě pak v lize proti Bristolu a Birminghamu.

Ani tím ale drtivý vstup „kladivářek“ do zápasu neskončil. Hned o pár sekund později Daliová využila chybu v rozehrávce Readingu, zatáhla míč k pokutovému území, kde jej posunula na Marthu Thomasovou, jejíž rána propadla do sítě.

Od Thomasové to byl jen začátek. V 29. minutě po parádní akci s Cecilií Kvammeovou, kdy si dvakrát vyměnily míč, zvýšila na 4:0 a o osm minut později završila hattrick. Daliová přehodila domácí obranu a Thimasová lobem přes vyběhnuvší brankářku upravila na konečných 5:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud