5. srpna 2021 • 17:15

Rebel Grealish do City: první Angličan za 100 milionů liber překoná rekordy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester City zase boří přestupové rekordy! Přestup Harryho Kanea, za kterého Tottenham požaduje 150 milionů liber (4,48 miliardy korun), prý zatím na spadnutí není, úřadující mistr už ale dotáhl jiného tahouna Albionu. Kapitán Aston Villy Jack Grealish, záložník s talentem od boha a duší rebela, se stane prvním anglickým hráčem, za kterého nový klub zaplatí 100 milionů liber (2,98 miliardy korun).



Britský deník Daily Mail informoval o zájmu City o Grealishe už v březnu, bohatý tým od té doby jen stupňoval tlak. Neodradila ho ani cenovka - Aston Villa si za svůj poklad řekla 100 milionů liber (2,98 miliardy korun). Takovou částku dosud nikdo za anglického fotbalistu nezaplatil. 

Citizens si to ale, i s pokladnou výrazně ovlivněnou koronavirem, mohou dovolit. Všechny detaily přestupu doladili s birminghamským klubem ve středu večer, Grealish má na Etihad Stadium podepsat smlouvu na pět let.

Grealish se v pondělí vrátil z dovolené v chorvatském Dubrovníku a navzdory probíhajícím jednáním se ještě zapojil do tréninku s Aston Villou. Narozdíl od Harryho Kanea, dalšího cíle City, který si odchod z Tottenhamu snaží vytrucovat tím, že se v tréninkovém centru vůbec neukázal a zatím nepromluvil ani slovo s novým trenérem. Dosavadní kapitán Aston Villy dává vzorným chováním zapomenout na své nedávné prohřešky - ještě loni jej chytili, jak porušuje koronavirovou karanténu, navíc kvůli nabourání několika zaparkovaných aut přišel na devět měsíců o řidičský průkaz.

Villa se Grealishe během tohoto období snažila udržet, nabízela mu novou vylepšenou smlouvu, 25letý záložník je ale pevně přesvědčen, že je čas na další kariérní krok.

Birminghamský klub má i přes odchod největší hvězdy velké ambice a z nově nabytých 100 milionů liber už 60 utratil - po 30 milionech (895 milionů korun) šlo do Southamptonu za útočníka Dannyho Ingse a do Leverkusenu za jamajské křídlo Leona Baileyho. Jako náhradu za Grealishe si představuje oporu nováčka z Norwiche Todda Cantwella.

Grealish, který i jako střídající hráč patřil k nejlepším Angličanům na cestě do finále EURO, zapadne do ofenzivní mašiny City. Dlouhodobě obdivuje Kevina de Bruyneho, během reprezentačních povinností se spřátelil s mladým talentem Philem Fodenem. Teď se s nimi sejde v jedné záložní řadě. Pep Guardiola, který Grealishe označil jako "výjimečného hráče" doufá, že tahle trojice kreativců bude již brzy chystat šance pro Harryho Kanea...

City kvůli tomu budou muset ještě jednou překonat anglický přestupový rekord, což se jim poprvé povede právě teď se stomilionovým Grealishem. Dosud nejdražším příchodem do Premier League byl Paul Pogba, který v roce 2016 posílil Manchester United za 89 milionů liber (2,66 miliardy korun). Manchester City nejvíc zaplatil 62 milionů liber (1,85 miliardy korun) loni za stopera Rubena Diase z Benfiky Lisabon. Dosud nejdražší Angličan se také stěhoval do Manchesteru - United dali za stopera Harryho Maguirea 78 milionů liber (2,33 miliardy korun).

Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud