2. října 2021 • 17:20

Ronalda zastínil Townsend: Oslava jako ukázka respektu, co se nepovedla

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Silně rozčilený zamířil Cristiano Ronaldo po závěrečném hvizdu ihned do šaten. Druhou domácí ztrátu v řadě nesl velmi těžce. Do utkání vstoupil až z lavičky na poslední půlhodinu a přímo z trávníku sledoval vyrovnávací branku Androse Townsenda, který ji navíc oslavil typickým Ronaldovým způsobem. „Chtěl jsem mu tím vyjádřit můj respekt, protože mě v kariéře silně ovlivnil, ale samotná oslava se mi moc nepovedla,“ culil se hrdina Evertonu po remíze 1:1.



Je to jeho poznávací znamení. Když vstřelí branku, tak několikrát ukáže prstem směrem k trávníku, poté udělá ve vzduchu otočku a s dopadem zvolá „Siuuu!“ Typická gólová oslava CR7. Díky Androsi Townsendovi celému Old Trafford poněkud zhořkla.

„Strávil jsem hodiny analyzováním jeho kliček, zahrávání přímáků a způsobu, jakým se obětuje fotbalu. Nechtěl jsem ho tím imitovat, jen vyjádřit úctu,“ vysvětlovala letní posila Toffees svou provokativní oslavu.

Trenér Ole Gunnar Solskjaer udělal v sestavě oproti středečnímu duelu Ligy mistrů s Villarrealem hned pět změn a v útoku dostali před Cristianem Ronaldem přednost Anthony Martial s Edinsonem Cavanim. „Středeční utkání si vzalo značnou fyzickou i emoční daň, a proto jsme se rozhodli dát šanci i dalším hráčům,“ vysvětloval norský kouč své překvapivé rozhodnutí.

A oba útočníci měli ze vzduchu výborné šance, jenže Martial netrefil vůbec bránu a Cavaniho vychytal vynikajícím reflexem Jordan Pickford.

Pár minut před poločasovou pauzou už jednička Albionu kapitulovala. Bruno Fernandes na sebe strhl pozornost obránců Evertonu a Martial svou utaženou placírkou poslal domácí do vedení. Pro francouzského křídelníka to byla první ligová trefa po osmi měsících.

„Inkasovali jsme gól do šatny, což nás trochu vyvedlo z míry, ale reakce týmu byla v druhém poločase velice dobrá,“ chválil své svěřence trenér Evertonu Rafa Benítez.

Old Trafford se své hlavní hvězdy dočkalo v 57. minutě, kdy portugalský fenomén nastoupil ke svému 200. utkání v Premier League.

Fenomén Ronaldo: kde všude hrál a v čem tkví jeho recept na úspěch?
Video se připravuje ...

Jen pár minut po svém příchodu na trávník se CR7 značně hněval na své spoluhráče, že nezastavili perfektní brejk hráčů Evertonu, kteří dokonale využili nepovedený rohový kop United a zásluhou Townsenda srovnali na 1:1.

Fanoušci Red devils posilněni středeční vítěznou trefou Ronalda v samotném závěru nastaveného času doufali v podobný kousek i proti Evertonu, ale byli to právě hosté, kdo měl v závěru blíže k rozhodujícímu zásahu. Bohužel pro Toffees byl Yerri Mina při své gólové trefě v těsném ofsajdu a body se pouze dělily.

„Tohle utkání jsme měli prostě vyhrát. Poslední dva domácí zápasy se nám nepovedly, a pokud chceme na konci sezony slavit titul, tak se musíme hodně zlepšit,“ nebral si servítky nespokojený tahoun Manchesteru, Bruno Fernandes.

Góly

Domácí: 43. Martial

Hosté: 65. A. Townsend

Sestavy

Domácí: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw – McTominay, Fred (70. P. Pogba) – M. Greenwood, B. Fernandes, Martial (57. Sancho) – Cavani (57. Ronaldo).

Hosté: Pickford – Godfrey, Y. Mina, M. Keane, Digne – A. Townsend, A. Doucouré, Allan, Gordon (72. Davies) – D. Gray (90+2. Dobbin) – Rondón.

Náhradníci

Domácí: Henderson, Bailly, Telles, Pogba, Lingard, Matić, van de Beek, Ronaldo, Sancho

Hosté: Begović, Lonergan, Kenny, Holgate, Branthwaite, Gbamin, Davies, Dobbin

Karty

Domácí: M. Greenwood

Hosté: A. Doucouré

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett.

Stadion

Old Trafford, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud