28. ledna 2022 • 21:30

Poslední loučení s Islou (†7), fanynkou West Hamu: Zavřela oči a usnula

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutná zpráva zasáhla v úterý nejen fotbalový West Ham. Jeho věrná fanynka Isla Catonová prohrála pětiletý boj s rakovinou a ve věku pouhých sedmi let zemřela. V pátek byla velká bojovnice uložena k věčnému odpočinku během dojemné bohoslužby. Její úmrtí zasáhlo i Vladimíra Coufala s Tomášem Součkem, oba čeští „kladiváři“ měli k Isle blízko a snažili se jí pomáhat.



Městečko Hornchurch se ponořilo do smutku. V pátek ráno zde proběhlo poslední rozloučení s Islou Catonovou. Sedmiletá dívenka po pětiletém boji se vzácným dětským rakovinovým nádorem zemřela.

S oddanou fanynkou londýnského West Hamu se přišly rozloučit tisíce lidí. Ti lemovali ulice, jimiž projížděl krásný bílý kočár pokrytý květinami a tažený dvěma bílými koňmi, v němž Isla podnikla svou poslední cestu.

„Odpočívej v pokoji, moje malá princezno Islo. Upřímnou soustrast celé rodině,“ napsal už v úterý, kdy se o úmrtí fanynky dozvěděl, na Twitter Vladimír Coufal. Zprávu doplnil smutnými emotikony včetně pukajícího srdce a změnil si profilovou fotku. Pomáhal i Tomáš Souček, a to nejen finančně, dokonce se oba setkali s Islinou rodinou.

Nejbližší se s dívkou rozloučili v hornchurchské kapli, kde proběhla bohoslužba, která byla promítána online, aby Isle mohli dát sbohem i ti, kdo ji podporovali během jejího nakonec neúspěšného boje se zákeřnou nemocí. Na závěr pochmurného dne byly vypuštěny dvě bílé holubice.

Příběh malé statečné dívenky zasáhl nejen West Ham, ale i širší fotbalový svět. I díky tomu se podařilo získat finanční prostředky, které jí umožnily nejen specializovanou léčbu, ale i v rámci možností umožnily radostné chvíle a zážitky.

V prosinci však lékaři rodinu informovali, že léčba přestala fungovat. „Do jejích sedmi let života jsme umístili lásku na osmdesát let,“ řekla Nikki Catonová, maminka Isly, pro zpravodajský server Romford Recorder. „Byla šťastná, spokojená holčička, která přinesla lidem množství lásky, které vydrží celý život,“ dodala.

Isla Catonová (†7) podnikla svou poslední cestu v bílém kočáru taženém bílými koňmi
Isla Catonová (†7) podnikla svou poslední cestu v bílém kočáru taženém bílými koňmi

„Ani jsem nevěděla, že zemřela. Bylo to tak klidné. Doslova jen zavřela oči a usnula. Žádná bolest, žádní doktoři a sestry jako jediní lidé, které vidí. Nyní může jít, být bez bolesti a užít si dětství v nebeském ráji,“ přiblížila poslední chvíle své dcery a na sociálních sítích zároveň poděkovala všem, kdo Islu podporovali. „Dávali jste nám sílu, když už žádná nebyla. Doufám, že na mě bude moci být dál hrdá, protože Bůh mě udělal tou nejšťastnější bytostí na světě. Dobrou noc, moje malá holčičko. Maminka tě miluje.“

„Isly boj dospěl ke konci, ale její památka a odkaz budou žít navždy dál. Odpočívej v pokoji,“ reagoval na svých webových stránkách West Ham. Kromě kondolencí a vyjádření soustrasti od hráčů A-týmu na ni nezapomněl ani ženský tým „Hammers“, který ji už 26. prosince zapsal na soupisku pro utkání se Southamptonem. Symbolicky s číslem 12, které v mnoha klubech patří věrným fanouškům. Na její památku navlékly hráčky ve středečním souboji s Chelsea černé pásku na ruku a v sedmé minutě odstartoval potlesk, do nějž se zapojily nejen diváci na tribuně, ale i samotné fotbalistky obou celků. 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud