10. března 2022 • 10:35

Abramovič pod tlakem. Tvrdé sankce v Anglii, Chelsea teď nemůže prodat

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea chtěl prodat, alespoň prozatím to ovšem nepůjde... Ruský miliardář a stále ještě majitel anglického giganta Roman Abramovič se objevil na seznamu sedmi vlivných oligarchů, na které britská vláda uvalila sankce. To znamená, že mu bude zmrazen veškerý majetek včetně Chelsea, nesmí na Ostrovy ani cestovat. Klub dostane zvláštní licenci na aktivity spojené s fotbalem, k plánovanému prodeji ale aktuálně dojít nemůže.



Britský premiér Boris Johnson prohlásil, že pro podporovatele invaze Ruska na Ukrajinu nemůže existovat žádné bezpečné útočiště. „Dnešní sankce jsou posledním krokem v naší podpoře ukrajinskému lidu,“ uvedl Johnson.

Vláda oznámila, že Chelsea obdrží speciální licenci, která umožní hrát zápasy a vyplácet mzdy současným zaměstnancům. Zároveň klub ovšem nyní nemůže nakupovat nové hráče ani prodávat vstupenky na utkání, na stadion se dostanou jen permanentkáři. Nelze také prodávat klubový merchandising.

Abramovič prodej oficiálně oznámil minulou středu, celek ze Stamford Bridge vlastní od roku 2003. „Bolí mě loučit se s klubem tímto způsobem. Věřím ale, že je to v jeho nejlepším zájmu,“ řekl tehdy.

Chelsea FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud