28. května 2022 • 17:33

Abramovičovo loučení s Chelsea: Bylo mi obrovskou ctí. Popřál nástupcům

Autor: ham
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nyní už bývalý majitel Chelsea Roman Abramovič se rozloučil s klubem a fanoušky na klubovém webu ve vyjádření k devatenácti letům, které u londýnského velkoklubu strávil. Ruský podnikatel souhlasil s prodejem Chelsea za 4,25 miliardy liber (123,6 miliardy korun). Novým majitelem se stalo konsorcium vedené spolumajitelem Los Angels Dodgers Toddem Boehlym.



Chelsea dohodu potvrdila v sobotu dopoledne s tím, že noví majitelé převezmou kontrolu nad klubem v pondělí. Nastává tak konec ságy hledání nového majitele, která trvala od března, kdy byli "blues" oficiálně nabídnuti k prodeji. Peníze z prodeje půjdou na dobročinné účely.

„Být majitelem tohoto klubu byla velká zodpovědnost. V době mého vlastnictví jsem z první ruky viděl, co tato organizace může dokázat. Mým cílem bylo, aby můj nástupce měl vítěznou mentalitu a tím pomohl mužskému i ženskému A-týmu k dalším úspěchům. Doufám, že také bude pokračovat rozvoj naší nadace a klubové akademie. Těší mě, že se povedlo najít vhodné kandidáty a přeji jim jen to nejlepší na hřišti i mimo něj,“ řekl pro klubový web Abramovič. 

Roman Abramovič
Roman Abramovič

Od doby, co do Chelsea vstoupil, vyhrál londýnský celek v mužské kategorii všechny trofeje, které mohl získat. Pět titulů v Premier League, dvě výhry v Lize mistrů, dvě Evropské ligy, pět FA Cupů a tři ligové poháry. Chelsea také letos vyhrála Mistrovství světa klubů.

„Bytí majitelem tohoto klubu pro mě byla obrovská čest, Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům, současným i bývalým hráčům, realizačnímu týmu a samozřejmě fanouškům za ty úžasné roky,“ dodal.

Abramovič byl nucen klub prodat poté, co na něj britská vláda uvalila sankce kvůli jeho vazbám na prezidenta Vladimira Putina, po ruské invazi na Ukrajině.

Sankce také přikazují, že Abramovič nemůže z prodeje inkasovat žádný finanční obnos. Ruský podnikatel se tak už dříve nechal slyšet, že peníze budou darovány obětem konfliktu na Ukrajině.

Chelsea FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud