17. listopadu 2022 • 18:00

Ronaldo pálí do mladých hráčů, ocenil jediného. Strhli ho z Old Trafford?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní sdělení už fotbalový svět obletěla s předstihem, Cristiano Ronaldo ale v obsáhlém rozhovoru s novinářem Piersem Morganem nešetřil vůbec nikoho. Výbušné interview je kompletně venku a portugalská hvězda se po kritice Manchesteru United i trenéra Erika ten Haga pustila také do mladších spoluhráčů. „Jejich hlad je jiný. Myslím, že mají věci jednodušší než naše generace, všechno je snadné, ničím se netrápí,“ nebral si servítky Ronaldo. Z aktuálního kádru „rudých ďáblů“ vyzdvihl práci jediného parťáka…



Přístup a profesionalita klubových talentů? Podle CR7 je na Old Trafford v tomto ohledu co zlepšovat.

„Nemyslím, že by mladí nerespektovali starší a zkušenější hráče, ale žijí v jiné době. Jejich mentalita není stejná. Nemluvím teď jen o United, ale o všech týmech ve všech ligách na světě,“ začal Ronaldo svou myšlenku.

Podle něj současnou mladou generací rozptylují technologie a další novinky, které s sebou přináší moderní svět. „Mají věci jednodušší než my, všechno je pro ně snadné, nemusí trpět,“ pokračoval pětinásobný držitel Zlatého míče.

„Je škoda, že nekopírují to, co děláte vy, když mají před očima dobrý příklad. Je to pro mě zvláštní, v osmnácti devatenácti letech jsem vždycky díval na Van Nistelrooye, Ferdinanda, Keana, Giggse... A to je důvod, proč mám takový úspěch a dlouhověkost. Starám se o své tělo i hlavu, protože jsem se učil od těchto kluků,“ líčil Ronaldo.

Z aktuálního kádru United vypíchl krajana Dioga Dalota. „Je mladý, ale velmi profesionální. Nepochybuji, že bude fotbal hrát dlouho,“ ocenil přístup třiadvacetiletého obránce.

Navzdory ostré kritice klubu i kontroverznímu chování, kdy například odmítl jít na hřiště na pár minut jako střídající, Ronaldo trvá na tom, že pro mladé hráče zůstává dobrým vzorem.

„Nejsem typ, který by dával rady, raději jdu příkladem. Protože jsem dobrý příklad. Jsem na stadionu každé ráno a dělám stejné věci. Jsem asi první, kdo přijde a poslední, kdo odchází. Myslím, že detaily mluví za vše,“ popsal v rozhovoru.

Aktuálně se s Portugalskem chystá na šampionát v Kataru, středeční trénink vynechal kvůli žaludečním problémům. Stoprocentně se ale koncentruje reprezentační úspěch. Co bude po mistrovství na klubové scéně? To je zatím nezodpovězená otázka.

V britských médiích se objevují informace, že v Manchesteru by byli nejradši, aby se Ronaldo už do klubu vůbec nevracel. Nálada v kabině by totiž asi nebyla ideální…

Na sociálních sítích rezonovalo také video, na kterém z Old Trafford mizí obří malba s Portugalcovou podobiznou. Jasný vzkaz klubu, že Ronaldo už v United nemá místo? Podle Sky Sports zatím ne, stadion jen dostal nový vzhled kvůli víkendovému utkání v ragby.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud