2. srpna 2023 • 11:02

Kloppovy obavy: Delší přestupové období v Arábii? FIFA musí najít řešení

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp vyzval fotbalovou federaci FIFA, aby se zabývala skutečností, že přestupové období v Saúdské Arábii se uzavře až tři týdny poté, co vyprší termín pro přestupy v Evropě. Obává se, že kluby v nejlepších evropských ligách tak přijdou o hráče bez možnosti je ještě nahradit. Klopp to uvedl při úterním setkání s novináři v Singapuru, kde ve středu čeká jeho tým přípravné utkání proti Bayernu Mnichov.



Přestupové období v anglické Premier League se uzavře 1. září, což je zároveň termín pro většinu předních evropských soutěží. Kluby ze Saudi Pro League však mohou naproti tomu podepisovat smlouvy s hráči až do 20. září. „A vliv Saúdské Arábie je v tuto chvíli opravdu masivní,“ podotkl Klopp.

Odliv hráčů za lukrativními podmínkami na Blízký východ nabral tento rok na síle. Do saúdskoarabských klubů zamířila jen z Liverpoolu trojice hráčů: kapitán Jordan Henderson, další záložník Fabinho a útočník Roberto Firmino, který už byl po konci kontraktu ve slavném anglickém klubu volným hráčem.

„Nejhorší na tom všem je, že v Saúdské Arábii je přestupové okno otevřené o tři týdny déle. Pokud je to pravda, pak to přinejmenším klubům v Evropě moc nepomáhá. UEFA nebo FIFA musí najít nějaká řešení. Nevím v tuto chvíli přesně, co se stane, ale už teď to na nás má vliv. Budeme se s tím muset naučit žít a umět se s tím vypořádat. Více ukáže čas,“ řekl Klopp.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud