4. června 2009 • 09:42

Ancelotti přemlouval Kaká, Carvalho odchází

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kaká do Realu? Nic není jisté! Brazilec stále může změnit názor a smlouvu nepodepsat. Ve středu mu začal zvonit mobil. Zvedl ho a z druhé strany se ozval hlas Ancelottiho, kouče Chelsea. Ten ho v dramatickém rozhovoru žádal: „Nechoď do Realu!“



Podle zdrojů blízkých AC Milán stále platí, že se Kaká připojí k Realu za 62 milionů liber (1,92 miliard korun). A přestup se oficiálně oznámí v pondělí.

Ovšem zástupci majitele londýnské Chelsea Romana Abramoviče zjistili, že transfer ještě nebyl právně uzavřen a začali podnikat jisté kroky. Především trenér Ancelotti využil své známosti s Kaká a pokusil se ve středu zhatit přestup léta.

Chelsea se totiž chystá učinit poslední nabídku, která by se vyšplhala na neuvěřitelných 73,5 milionů liber, což je zhruba 2,28 miliard korun. Samotný fotbalista by si vydělal milionů 17 (527 milionů Kč)!

KakáFoto čtk

Vedení klubu to sice v tiskové zprávě popřelo: „Žádnou nabídku jsme za Kaká nepředložili.“ Nicméně o telefonátu Ancelottiho s brazilským playmakerem nepadla ani zmínka.

Oba si volají téměř dennodenně, znají se ze svého společného šestiletého působení v AC Milán. A mají mezi sebou velmi blízký a vřelý vztah. Proto Ancelotti neváhal a vytočil telefonní číslo Kaká.

„Volal mu do Brazílie,“ potvrdil přítel Ancelottiho. „Carlo doufá, že Chelsea může být pro něj lákavá a že jeho názor změní jejich přátelství,“ doplnil.

Ale není na přemlouvání pozdě? Nejmenovaný zdroj z Milána totiž tvrdí, že Kaká již dal slovo staronovému prezidentu Realu Madrid Florentinu Pérezovi. „Nepůjde do Chelsea. Víme, že chce do Realu. Oficiálně se přestup oznámí v pondělí,“ potvrdil zasvěcenec.

Ať už Kaká zamíří kamkoliv. Jedno jisté je: přestup léta bude. A je jedno, jestli oblékne modrý dres Chelsea nebo ten sněhově bílý Realu Madrid.

Carvalho: Jsem připraven opustit Chelsea

346799:gallery:true:true

Trenér Ancelotti pro svůj nový tým nehledá jen šikovného ofenzivního záložníka. V letním přestupovém okně se bude muset zaměřit hlavně na posílení stoperských pozic.

V týmu sice má Johna Terryho, Branislava Ivanoviče, Alexe a talentovaného Michaela Mancienneho, ale pátý Ricardo Carvalho je na odchodu. Britským novinářům prozradil, že je připraven změnit dres.

„V Chelsea jsem až doposud prožil čtyři skvělé roky. Letošní ročník nebyl moc dobrý, ve skutečnosti byl nejhorší v mé kariéře,“ spustil portugalský obránce. „Jsem k dispozici klubu, který by si mě přál mít.“

31letý Carvalho je nešťastný z toho, že v uplynulém ročníku odehrál pouhých 18 zápasů, což zapříčil především jeho zdravotní stav. Navíc konkurent Alex chytil fantastickou formu a v závěru sezony společně s Terrym nikoho do základní sestavy nepustili.

Carvalho by podle všeho mohl zamířit do Interu Milán, který po něm prahne dlouhé měsíce. Zájem je velký hlavně díky trenérovi Josému Mourinhovi, který Carvalha vedl už v Portu a následně si jej přivedl i do Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud