Jonáš Bartoš
9. srpna 2009 • 18:10

Skvělý Čech vychytal výhru nad United!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Proslulý pohár Community Shield patří Chelsea. V souboji šampiona Premier League a vítěze FA Cupu porazila Manchester United 3:2. O vítězi rozhodly až pokutové kopy, ve kterých londýnský klub zvítězil 4:1.



Bláznivé utkání plné nečekaných zvratů. V boji o pohár Community Shield ještě v devadesáté minutě vedla Chelsea nad Manchesterem 2:1. V závěru nastavení vyrovnal Rooney a poslal utkání do penaltového rozstřelu.

Utkání jsme sledovali ONLINE »

Penaltovou loterii nakonec zvládla lépe Chelsea. Petr Čech zlikvidoval pokusy Giggse a Evry, jeho spoluhráči suverénně proměňovali a v rozstřelu zvítězili 4:1.

Právě český gólman byl jedním z hrdinů dramatického utkání. V kritických chvílích prvního poločasu dvakrát skvěle vychytal Pak Či-songa, vyrazil i nebezpečnou střelu Fletchera.

Jako první v zápase zahrozila Chelsea. Hlavička Bronislava Ivanoviče se však od Evry odrazila na břevno. Pak na hřišti dominovali hráči "rudých ďáblů". V desáté minutě se parádně uvolnil Nani a krásnou střelou dostal United do vedení.

Ricardo Carvalho slaví vyrovnání Chelsea
Ricardo Carvalho slaví vyrovnání Chelsea


Právě portugalský záložník, který zaujal místo po Cristianu Ronaldovi, patřil k nejnebezpečnějším hráčům Manchesteru. A trenéru Fergusonovi se za důvěru odvděčil vedoucím gólem.

Druhý poločas patřil londýnským "blues". Těsně po přestávce zacentroval zleva Malouda, gólman Foster vyrazil balon přímo na hlavu Ricarda Carvalha a ten zařídil vyrovnání.

V sedmdesáté minutě utekl Didier Drogba, přesnou křižnou přihrávkou našel Franka Lamparda a ten střelou k tyči překonal gólmana Fostera podruhé.

Utkání vygradovalo v závěrečných minutách. Wayne Rooney v závěru nastavení vyrovnal a zařídil pro Manchester penaltový rozstřel. V něm nakonec uspěla Chelsea.

Lepší generálku na Premier League, která startuje už příští víkend, si družina Carla Ancelottiho těžko mohla přát. Chelsea Manchesteru oplatila penaltovou porážku z finále Ligy mistrů 2008 a počtvrté v historii získala Superpohár.

Naopak Manchester jako nejúspěšnější tým soutěže přišel o možnost pozvednout trofej nad hlavu potřetí za sebou a poosmnácté v historii.

Nový trenér Chelsea, který přišel v létě z AC Milán, tak hned při první příležitosti získal s klubem trofej. "Je důležité odstartovat sezonu vítězstvím. Stále ale máme co zlepšovat a čeká nás dost práce. Teď však můžeme chvíli slavit," uvedl padesátiletý Ital.

V brzké době může Ancelotti od Alexe Fergusona očekávat pozvání na láhev vína, tak jako v minulosti jeho předchůdce na lavičce Chelsea José Mourinho. "Ještě jsme neměli moc času se potkat, ale určitě to napravíme. To se nebojte," řekl kouč Manchesteru United po utkání.

Pohár Community Shield:


Chelsea - Manchester United 2:2 (0:1) na pen. 4:1
Branky: 52. Carvalho, 71. Lampard - 10. Nani, 90.+2 Rooney. Penaltu neproměnili: Giggs, Evra.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud