29. září 2009 • 10:53

Čech se naštval. Po devíti letech viděl červenou kartu

Autor: Pavel Skořepa, Blesk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stalo se mu to poprvé po devíti letech! Gólman Petr Čech byl vyloučen, v anglické lize vůbec poprvé. Chelsea po šesti ligových výhrách v řadě podlehla Wiganu 1:3, navíc se v příštím proti Liverpoolu bude muset bez Čecha obejít.



Fotbal na Facebooku

Běžela 51. minuta sobotního zápasu. Za vyrovnaného stavu 1:1 se na hostující branku řítil hráč Wiganu Hugo Rodellega, posunul si míč do strany a snažil se zakončit.

Reprezentační gólman mu však skočil pod nohy, fauloval ho a za nedovolený zákrok uviděl červenou kartu.

Video: Podívejte se na porážku Chelsea a Čechův faul

„Penalta byla přísná. Vyloučení mě překvapilo, nebyl jsem totiž naším posledním hráčem, protože za mými zády zabíhal Ashley Cole,“ řekla na svých webových stránkách brankářská jednička Chelsea.

„Ale liga je ještě dlouhá, budeme mít čas toto zaváhání napravit!“ Čech byl v kariéře vyloučen teprve podruhé, poprvé se mu to stalo ještě v české lize v září roku 2000, když chytal za Blšany proti Bohemians.

Český gólman proti rozhodnutí sudího Dowda protestoval marně, mezi tyčemi ho musel nahradit Hilário, jemuž Rodellega z pokutového kopu vstřelil vítězný druhý gól.

Chelsea si ve Wiganu koledovala o potíže od začátku zápasu. Trenér Carlo Ancelotti proto udělal o přestávce v kabině dusno a byl dokonce tak naštvaný, že na hráče křičel italsky.

„Hráli jsme špatně a vůbec jsme neplnili pokyny trenérů. Po změně stran se to zlepšilo, ale pak přišla ta penalta…“ dodal Čech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud