9. května 2018 • 11:05

Neobvyklé gesto! S hráči PSG zvedl pohár i kapitán poraženého outsidera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační cesta třetiligového týmu Les Herbiers do finále Francouzského fotbalového poháru proti favorizovanému Paris Saint-Germain sice neměla vítězný "pohádkový" konec, i tak si ale outsideři vysloužili respekt fanoušků i soupeřů. Po vítězství 2:0 dokonce kapitán bohatého pařížského klubu Thiago Silva pozval svého protějška z Les Herbiers Sebastiena Flochona, aby společně s ním pozvedl trofej.



Díky gestu brazilského obránce tak diváci na Stade de France a u televizních obrazovek sledovali neobvyklou scénu, jak s rozradostněnými hráči PSG "slaví" s rozpačitým výrazem i kapitán poraženého celku. Thiago Silva přesvědčil Flochona, aby se k němu připojil, krátce předtím, než převzal trofej z rukou francouzského prezidenta Emmanuela Macrona .

Zatímco fotbalisté PSG ovládli domácí pohár celkově podvanácté a počtvrté za sebou, pro Les Herbiers byl už postup do finále největším úspěchem v téměř stoleté historii. Klub z města o 16 tisících obyvatelích se krčí na dně tabulky třetí ligy a operuje s ročním rozpočtem dva miliony eur. Za to by si například mohl na pouhých 16 dnů zajistit služby zraněné hvězdy PSG Neymara , jenž do Paříže přišel loni za astronomických 222 milionů eur z Barcelony.

Navzdory propastnému rozdílu v kvalitě hráčů a finančních možnostech kladl outsider ve finále favoritovi tuhý odpor a ze hry inkasoval pouze jednu branku ve 26. minutě od argentinského záložníka Giovaniho Lo Celsa. Vítězství Pařížanů pečetil z penalty uruguayský kanonýr Edinson Cavani .

Kapitán PSG Thiago Silva pozval svého protějška z Les Herbiers Sebastiena Flochona, aby společně s ním pozvedl trofej.
Kapitán PSG Thiago Silva pozval svého protějška z Les Herbiers Sebastiena Flochona, aby společně s ním pozvedl trofej.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud