28. dubna 2019 • 00:00

Koubek s Rennes ovládl pohár! PSG ztratilo vedení 2:0 a padlo po penaltách

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Tomáš Koubek získal Francouzský pohár, když jeho Rennes porazilo ve finále favorizovaný Paris St. Germain v penaltovém rozstřelu 6:5. V normální hrací době skončil zápas 2:2. Rennes slaví triumf v domácím poháru potřetí v historii, předtím vyhrál v letech 1965 a 1971.



Úvod na stadionu St. Denis vyšel mnohem lépe Pařížanům, kteří usilovali o zisk double. V 13. minutě překonal Koubka krásným volejem z hranice vápna Dani Alves a o pár minut později jej napodobil povedeným lobem Neymar. Ještě před přestávkou si ale srazil centr do vlastní sítě Presnel Kimpembe a po změně stran vyrovnal hlavou po rohu Edson Mexer.

Další gól už nepadl ani v prodloužení, v jehož závěru dostal červenou kartu za hrubý faul Kylian Mbappé z PSG, a tak přišly na řadu penalty. V nich byli exekutoři bezchybní až do šesté série, kdy Christopher Nkunku vysoko přestřelil Koubkovu branku.

Finále fotbalového Francouzského poháru v Paříži: 

Rennes - Paris St. Germain 2:2 po prodl., pen. 6:5 (1:2, 2:2)

Branky: 40. vlastní Kimpembe, 66. Mexer - 13. Alves, 21. Neymar. Penalty proměnili: Niang, Ben Arfa, Grenier, Siliki, bin Sabajní, Sarr - Cavani, Alves, Paredes, Bernat, Neymar. Neproměnil: Nkunku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud