4. srpna 2022 • 20:00

Vítězný trenér s menšími kluby řídí PSG. Messi by řekl: Kdo je to?

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Saint-Étienne a Lille v porovnání s Paris Saint-Germain? Titěrné lodičky vedle tankeru. Přesto mezi nimi Christophe Galtier staví rovnítko. Menší kluby pod ním a) pracovaly bezchybně, b) stoupaly vzhůru, c) dělaly dojem. PSG nefunguje a obdiv nebudí.



Nový trenér vyfasuje seznam úkolů, jež má vykonat. V Parku princů to není seznam – musí zdolat pohoří výzev. Himalájský masiv obtíží. „V Paříži je všechno větší,“ řekl Christophe Galtier. „Byl jsem zvyklý na pár novinářů, teď tu mám stohlavý zástup z celého světa.“

Jeho krédo naštěstí zní: „Une vie sans examen ne vaut pas la peine d’être vécue.“ Život bez zkoušky nemá cenu žít. Paris Saint-Germain má nejdražší tým světa. Peníze tam vozí nákladním vozem a nejvyšší prioritu má vždy útok – jen Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani , Kylian Mbappé, Ángel Di María a Neymar nastříleli dohromady 750 branek.

Ofenzivní esa – nenasytní góloví otesánci – mají hlavní slovo. Někdy však vidí jen pokutové území a nejsou při smyslech. „Chovají se jako alkoholik v palírně,“ vystihl to Laurent Blanc, někdejší stoper s přezdívkou Le Président a v letech 2013–16 trenér Les Parisiens.

Alkoholik v palírně? To je delirium. Porucha vědomí charakterizovaná blouzněním a halucinacemi. Neymar kupříkladu nacvičuje přemety. Klopp či Guardiola by dostávali 30 záchvatů vzteku za minutu. Pařížští milionáři neběhají, zejména ve druhém poločase nebo ve chvíli, kdy je soupeř znechutí a věci nejdou podle plánu.

Jako by neměli dost morálky, často jsou na hřišti nevýrazní, že by je nezachytil ani georadar. Jejich ochota bránit? Ta urgentně potřebuje růstové hormony.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud