12. srpna 2023 • 23:21

Bez hvězd, bez gólů. PSG se na úvod ligy trápilo, jen remizovalo s Lorientem

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Paris Saint Germain v prvním kole francouzské ligy doma remizovali s Lorientem 0:0. V týmu obhájců trofeje chyběli hvězdní útočníci Kylian Mbappé a Neymar, v základní sestavě naopak premiérově nastoupila hned šestice letních posil - Milan Škriniar, Lucas Hernández, Manuel Ugarte, Marco Asensio, Goncalo Ramos a I Kang-in.



Duo hvězdných útočníků Mbappé a Neymar nefigurovalo ani v v nominaci na utkání. V případě obou fotbalistů se spekuluje o blížícím se odchodu z klubu.

Čtyřiadvacetiletý Mbappé v polovině června odmítl prodloužit za rok končící smlouvu a byl vyřazen z kádru. Francouzský mistr světa od té doby s týmem netrénoval a nezúčastnil se ani přípravného turné v Japonsku a Koreji. Údajně by měl zamířit do Realu Madrid.

Jednatřicetiletý Neymar oficiálně chybí kvůli nemoci, podle agentury AFP však v nominaci není kvůli blížícímu se odchodu z klubu. Spekuluje se o Brazilcově možném návratu do Barcelony, odkud v roce 2017 do Paříže přišel za rekordních 222 milionů eur (5,8 miliardy korun).

V nominaci na zápas s Lorientem chyběl i Marco Verratti. Rovněž budoucnost třicetiletého italského záložníka v PSG je nejistá. Letní termín pro přestupy končí 1. září.

V podvečerním utkání Marseille na domácí půdě porazila Remeš 2:1 po gólech Únahího a Vitinhy, za hosty se prosadil Ito.

Ligue 1 - 1. kolo:

Marseille - Remeš 2:1
Branky: 23. Únahí, 73. Vitinha - 10. Ito.

Paris St. Germain - Lorient 0:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud