18. října 2011 • 16:19

Hvězda Juventusu Turín Del Piero po sezoně v klubu skončí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalistů Juventusu Alessandro Del Piero po této sezoně v turínském klubu po 19 letech skončí. Na setkání akcionářů klubu dnes očekávaný krok potvrdil prezident Juventusu Andrea Agnelli.



"Náš kapitán u nás chtěl odehrát ještě tento rok, než odejde," uvedl Agnelli na adresu mistra světa z roku 2006, jenž se v květnu dohodl s klubem na roční smlouvě.

Díky tomu si může zahrát na novém stadionu Juventusu, který klub nedávno otevřel. Del Piero oslaví v listopadu 37. narozeniny a zatím není jasné, zda po odchodu z Juventusu bude pokračovat v kariéře, nebo skončí s fotbalem úplně. Už dříve se slavný útočník nechal slyšet, že by v žádném případě nehrál za jiný italský tým.

Do Juventusu přišel v roce 1993 z druholigové Padovy a zůstal mu věrný i poté, co klub před pěti lety spadl ze Serie A kvůli korupci. S týmem získal všechny dostupné cenné trofeje a drží řadu klubových rekordů. V této sezoně odehrál zatím pět zápasů, v nich neskóroval.

Kvůli výstavbě arény se Juventus musel zadlužit a uplynulou sezonu zakončil s rekordní ztrátou ve výši 95,4 milionu eur (2,3 miliardy korun). "Taková bilance je neúnosná, nejhorší v historii klubu, ale byla nezbytná, abychom zůstali konkurenceschopní," prohlásil Agnelli.

"Ten stadion představuje naši novou kapitolu. Jsme první klub v Itálii, který se do takového projektu pustil. Je to důkaz, že dokážeme investovat i v době krize," dodal. Juventus je prvním klubem v Serii A, který vlastní stadion, na němž hraje. Jeho výstavba stála 120 milionů eur (zhruba tři miliardy korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud