16. dubna 2012 • 04:30

Prokletá rodina: Fotbalista Morosini (†25) pochoval matku, otce i bratra

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodinu Morosiniů osud nešetří. V sobotu v pětadvaceti letech zkolaboval přímo na hřišti a následně zemřel livornský záložník Piermario Morosini. Už dřív předčasně skonali jeho matka, otec a bratr, který spáchal sebevraždu. Zůstala pouze zdravotně postižená sestra.



Morosini se složil na zem v 31. minutě v utkání druhé italské ligy na hřišti Pescary, kterou trénuje český trenér Zdeněk Zeman. Lékařský tým sice ihned přispěchal na pomoc, ale bez úspěchu. Oproti původním informacím hráč už nikdy nenabyl vědomí.

V Itálii teď řeší základní otázku: Žil by Morosini, kdyby sanitka dorazila na stadion dříve? Záchranka totiž měla tříminutové zpoždění, protože v průjezdu bránil policejní vůz. Kluboví stewardi museli rozbít okénko auta, zařadit neutrál a vozidlo odstrčit.

Už byl po smrti...

Radnice proto raději stáhla z ulic místní policejní jednotky a nahradila je federálními. „Měli jsme obavy z útoků rozčilených fanoušků,“ přiznal městský policejní důstojník Carlo Maggitti.

Lékaři ovšem tvrdí, že ani dřívější příjezd by Morosiniho život nezachránil. „Co se dalo udělat, bylo uděláno,“ řekl Ernesto Sabatini, jenž hráče ošetřoval na trávníku. „Byl jsem tam jako jeden z prvních, a když jsem přišel, byl po smrti.“

Jasněji by mělo být dnes, kdy proběhne pitva. Není prý vyloučeno, že smrt způsobila výduť cévy po střetu s protihráčem.

Tisíce fanoušků Livorna přišlo v neděli na stadion s květinami, které položily k nápisu „Bojoval jsi až do konce. Sbohem, skvělý Moro“. Morosiniho dres s číslem 25 bude patrně navždy vyřazen z livornské sady.

Zůstala jen sestra

Jeho přítelkyně dorazila do Pescary v sobotu večer k povinné identifikaci těla. „Lehce se usmíval. Byl krásný,“ řekla v slzách.

Pro rodinu jejího milého je to už čtvrtá fatální událost. Nejprve v mladém věku zemřela matka, nedlouho poté i otec a posléze spáchal sebevraždu bratr. Nyní zůstala naživu pouze zdravotně postižená sestra. Předseda klubu Aldo Spinelli plánuje, že by jí vyplácel doživotní rentu.

Zoufalí fotbalisté Livorna čekají, zda se podaří zachránit jejich spoluhráče Piermaria Morosiniho
Zoufalí fotbalisté Livorna čekají, zda se podaří zachránit jejich spoluhráče Piermaria Morosiniho

Tragédie silně zasáhla i Zdeňka Zemana. Ten, otřesený, opustil stadion mezi prvními a k události se vůbec nevyjádřil.

„Pana Zemana ta událost hrozně zasáhla. Jen před pár dny mu zemřel dlouholetý přítel Francesco Mancini, trenér našich brankářů, a teď toto,“ prohlásil prezident Pescary Danielle Sebastiani. Trenér udělil týmu dva dny volna a odjel za svou rodinou do Říma.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud