10. září 2012 • 16:50

Žádný sex! Fotbalistům Neapole nařídil lékař celibát. Prý se pak nezraní

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to věčná otázka: Sex před zápasem ano, či ne? Fotbalová Neapol v tom má jasno – a volí negativní odpověď. „Pro naše hráče je to pravidlo,“ říká Alfonso De Nicola, lékař pátého týmu Serie A v uplynulé sezoně, který má prý díky sexuální abstinenci mnohem menší marodku.



Statistiky mluví jasně – a jsou v tomto směru neúprosné. Zatímco kádr Neapole zaznamenal v minulé sezoně 51 případů, kdy hráč ze zdravotních důvodů nebyl k trenérům k dispozici, konkurenční kluby vykazují mnohem horší čísla – AS Řím 184, Inter 188 a AC Milán dokonce 260 případů!

Alfonso De Nicola, lékař Neapole, má pro tento jev jasné vysvětlení. „Naši hráči jedí pokaždé ve stejnou hodinu a pouze biopotraviny. Nepijí alkohol a dbají na pravidelný spánek,“ vyjmenovává základní principy správné životosprávy.

Ten poslední si nechává až na konec: „Dva dny před zápasem nemají naši hráči sex, čímž snižují riziko svalových zranění, ruptur a zánětů. Je to pro ně pravidlo.“

Něco na tom zřejmě bude, protože AC Milán, které vykazuje největší počet zdravotních absencí, třeba před domácími zápasy už dávno zrušilo soustředění.

Přitom sám útočník Alexandre Pato, který donedávna randil s dcerou majitele klubu Barbarou Berlusconiovou, zaznamenal za poslední dva roky neuvěřitelných devatenáct svalových zranění!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud