21. října 2012 • 23:32

Zemanovi se vyplatilo nasazení hvězd, AS Řím smetl Janov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY ITALSKÉ LIGY | Fotbalisté Interu Milán zdolali v osmém kole italské ligy Catanii 2:0. V tabulce si tak nenechali uniknout třetí Lazio, za kterým zůstávají jen vinou horšího skóre. Na vedoucí Juventus ztrácejí čtyři body. Svěřenci trenéra Zdeňka Zemana z AS Řím zvítězili na hřišti FC Janov 4:2, i když už po čtvrthodině prohrávali 0:2.



"Fanoušci viděli šest gólů, kvůli nim chodí lidi na fotbal. Dali jsme čtyři góly a mohli jsme jich dát víc. Hráli jsme opravdu dobře a můžeme hrát ještě lépe," řekl spokojený Zeman po zápase.

Inter v úvodu sezony na San Siru dvakrát prohrál, po předchozí výhře 2:1 nad Fiorentinou ale dnes potěšil fanoušky na domácím stadionu třemi body podruhé v řadě.


Do vedení dostal milánský tým hlavičkou nejlepší střelec klubu Cassano, který se v této sezoně Serie A trefil popáté. Podruhé míč v síti Catanie skončil až pět minut před koncem, kdy Milito našel přesně mířícího Palacia.

Trenér Zeman nasadil do duelu AS Řím na hřišti FC Janov záložníka De Rossiho a útočníka Osvalda, které nechal na lavičce před reprezentační přestávkou. Návrat hráčů, které kritizoval pro nedostatek snahy, se mu vyplatil: Osvaldo dvěma góly přispěl k výhře 4:2 a posunu na páté místo tabulky.

"Platí, co jsem řekl dřív: hrát bude ten, kdo si to zaslouží. Těší mě, že se mým hráčům dařilo v národním týmu. Na velké hráče mám prostě velké nároky," podotkl Zeman.

Pro AS se však duel zprvu nevyvíjel dobře, už v sedmé minutě poslal Janov do vedení bývalý sparťan Kucka a po čtvrthodině hry zvýšil Jankovič. Ještě do poločasu ale po nahrávkách Pirise srovnali Totti a Osvaldo, který navíc přidal rozhodující gól v 56. minutě. Sedm minut před koncem uzavřel skóre Lamela.


Po pěti utkáních bez výhry se dočkala tří bodů Parma, když porazila Sampdorii Janov 2:1 dvěma brankami Amauriho. Naopak hosté po slibném vstupu do nejvyšší soutěže svou sérii bez vítězství protáhli právě na pět duelů, z nichž poslední tři prohráli.

Na hřiště se dnes nedostal záložník Chieva Kamil Vacek, jenž pouze z lavičky
sledoval, jak jeho spoluhráči nechali jen minutu po vedoucí brance Théréaua vyrovnat stopera Rodrígueze. Po slepených gólech z konce úvodní dvacetiminutovky už další nepadl a zápas skončil 1:1.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:

Cagliari - Boloňa 1:0 (61. Nainggolan),

Bergamo - Siena 2:1 (62. Cigarini, 82. Bonaventura - 59. Reginaldo),

Chievo - Fiorentina 1:1 (17. Théréau - 18. Rodríguez),

Inter Milán - Catania 2:0 (28. Cassano, 85. Palacio),

Palermo - FC Turín 0:0,

Parma - Sampdoria Janov 2:1 (36. z pen. a 53. Amauri - 81. Eder z pen.),

Udine - Pescara 1:0 (53. Maicosuel),

FC Janov - AS Řím 2:4 (7. Kucka, 15. Jankovič - 44. a 56. Osvaldo, 27. Totti, 83. Lamela).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud