29. září 2014 • 17:55

ÚTOK vpřed! Itálie se klaní Zemanovi, fanoušci ho vítali na letišti

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem na půdě Interu Milán klesli na samotné dno. Že by ovšem fotbalisté Cagliari a především jejich lodivod Zdeněk Zeman propadali panice? Ani náhodou. Favorita zničili útočnou hrou a zasadili mu debakl 4:1. Zatímco Inter má z ostudy kabát, Zeman je (opět) vynášem do nebes. A to i díky speciálnímu tahu, který fotbalový svět náramně pobavil.



Český trenér Zdeněk Zeman, jenž působí v Itálii již dlouhé roky, nikdy nebyl nezajímavou osobností. Právě naopak. Zkušený kouč vždy budil kontroverze. Buď ho fanoušci zbožňují, nebo odsuzují.

A jiný není ani ve svém zatím posledním angažmá. V létě se Zeman ujal Cagliari, které se v první lize tak tak zachránilo. To mu ale nebránilo vyhlásit jasný cíl. Kromě nutných bodů bavit diváky ofenzivním fotbalem.

A o minulém víkendu mohli fanoušci klubu poprvé vidět velkolepé výsledky Zemanovi práce. Cagliari smetlo Inter Milán, jenž do té doby v lize neprohrál, na jeho hřišti 4:1! A hlavního aplausu se dostalo právě českému kouči.

Kromě médií, pro které byl Zeman jedním z hlavních témat, potěšili lodivoda Cagliari především fanoušci. Ti totiž čekali na přílet klubu a tým ocenili hlasitými ovacemi a potleskem. Ten nejbouřlivější patřil právě Zemanovi.

Bláznivá ofenzivní taktika MADE IN ZEMAN

Nejen překvapivou výhrou tým Cagliari v zápase s Interem upoutal. Věc, která fanoušky pobavila ze všeho nejvíce, na sobě nesla jednoznačný Zemanův rukopis.

Fotbalisté Cagliari při rozehrávce z půlky hřiště totiž zvolili rozestavení, které by se s trochou nadsázky dalo popsat jako 0-2-8. A okamžitě po rozehrání se pustili do útoku. Inter sice tímto tahem nakonec nepřekonali, přesto ukázali, že hodlají domácím pořádně zatopit.

VIDEO | Nevídaná rozehrávka Cagliari, Zemanova specialita


Cagliari má nový návev: ZEMANLANDIA!

Zdeněk Zeman ovšem i přes vysokou výhru nelétal v oblacích. „Vítězství nad Interem je důkaz, že náš fotbal fugnuje. Dá mi to klid na práci,“ pochvaloval si. Fanoušci skromného klubu si ale na vlnu euforie sedli rádi.

Na sociálních síťích se tak ještě více rozšířil název „Zemanlandia“, jak už dřív příznivci pojmenovali Zemanův tým.

„Zemanlandia je zpátky! Forza Cagliari,“ napsal jeden z fanoušků na Twitter a další mu sekundovali. „Slyšel jsem, že Zemanlandia právě zničila jeden z milánských týmů. Skvělá práce, Pane Zeman,“ pobavil jiný příznivec.

Na zajímavý fakt pak upozornil jeden z dalších příspěvků. „Ekdal dal 3 góly za 77 zápasů v Cagliari. Dnes proti Interu dal hattrick za 15 minut. To je Zemanlandia,“ radoval se další z fanoušků, které si Zeman dokázal svým neortodoxním stylem rychle získat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud