4. března 2015 • 04:40

Hušbauer v Itálii nehraje. Aspoň je tu teplo, vtipkoval záložník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Král poslední sezony fotbalové Synot ligy, od ledna odstrčený náhradník. Italské Cagliari si ze Sparty pořídilo Josefa Hušbauera na půlroční hostování s opcí. Jenže na hřiště ho trenéři pustili pouze jednou, na první poločas pohárového duelu s Parmou (1:2), v lize šanci ještě nedostal. Přitom se Cagliari trápí, v lize je na sestupové příčce třetí od konce. Když nic jiného, 24letý záložník si alespoň užívá tepla na Sardínii, kde klub sídlí.



V Itálii sledovali Hušbauera dlouho, Cagliari středového záložníka mocně lanařilo už v létě. To ale Sparta řekla ne, nechtěla pouštět svého nejlepšího střelce minulé sezony před důležitými bitvami o Ligu mistrů. Italové však vytrvali a Hušbauer se na Apeninský poloostrov stěhoval v lednu.

Cagliari za člena reprezentačního kádru vysázelo částku okolo milionu eur (přes 27 milionů korun), v případě uplatnění opce by mohla Sparta inkasovat až 100 milionů korun. Klub tedy do letenské opory investoval nemalou částku.

Jenže Hušbauerovo herní vytížení se po transferu do Itálie blíží k nule. Dostal šanci v nepovedeném pohárovém duelu s Parmou (1:2), kde odehrál první poločas. Od té doby ale vůbec nic, na premiéru v italské Serii A stále čeká.

Klub ani hráč se k situaci nevyjadřují. Podle informací Sportu nebyli v Cagliari po jeho příchodu spokojení s jeho fyzickou připraveností, možná proto se zatím na hřiště v ligovém zápase vůbec nepodíval. Je ale zřejmé, že pokud to takhle půjde dál, opci na přestup sparťanského odchovance klub neuplatní. A Hušbauer se v létě vrátí zpátky na Letnou.

Gólový záložník určitě není se stávající situací spokojený, každý fotbalista chce hrát. Hušbauer tak vyzdvihuje počasí, které v Sardinii panuje. "Aspoň je tady teplo," napsal na svůj účet na Twitteru. Přidal i fotku s rodinou u moře.

Situace Cagliari přitom není vůbec růžová. V sobotu prohrálo doma s Hellasem Verona 1:2. Momentálně ztrácí tři body na záchranu. Klub vyměnil v prosinci trenéra, Zdeňka Zemana nahradil Gianfranco Zola. Jenže Ital z devíti duelů Serie A vyhrál jen dva, dohromady získal pouhých osm bodů. A přetřásá se jeho rychlý konec. „Rezignace? Myslím na jiné věci,“ vyjádřil se Zola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud