Jakub Dvořák
25. dubna 2017 • 14:38

Boj o Schicka vrcholí! Sampdoria chce od Juventusu dva hráče a miliardu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ledy se pohnuly. Patrik Schick by měl být jednou nohou pryč ze Sampdorie Janov. Podle italského deníku Tuttosport generální ředitel Juventusu Giuseppe Marotta jednal s janovským vedením a dosáhl dohody. Od léta má 21letý útočník patřit „Staré dámě“. Sampdoria chce na oplátku finanční kompenzaci a dvě hráčské náhrady.



Jméno českého megatalentu rezonuje napříč italskými servery již nějaký čas. Několikrát se Patrik Schick objevil na titulních stranách sportovních deníků, kteří dění v Serii A monitorují. Ta poslední informace? Juventus si plácne se Sampdorií.

Jak se deníku Tuttosportu podařilo zjistit, generální ředitel Juventusu se v minulých dnech sešel s vedením Sampdorie a projednávali budoucnost českého fotbalisty. Výsledek by měl být takový, že pokud ne od příští sezony, tak rozhodně od té následující bude sparťanský odchovanec oblékat černobílý dres.

Schickův raketový vzestup v číslech! Od debutu za Spartu až po góly v Serii A
Video se připravuje ...

Plán Marotty je takový, že z Janova vykoupí československé duo Schick, Škriniar a nechá ho v klubu i v další sezoně na hostování.

Na oplátku chce Sampdoria finanční kompenzaci a hráčskou náhradu. Z Itálie jdou zprávy, že přístavní klub chce od Juventusu na roční až dvouleté hostování Rodriga Bentacura, který do Turína dorazí v červenci z Bocy Juniors. Dále by Sampdoria chtěla od „Staré dámy“ pomoc při vyjednávání o příchodu dalšího argentinského talentu Sebastiána Driussiho z River Plate.

Zde však existují dva možné scénáře. Buď by Driussiho koupila Sampdoria a Juventus by měl ve smlouvě výkupní klauzuli, nebo by jej koupili přímo turínští a nechali hráče hostovat v Janově.

Překoná Nedvědův rekord?

Nicméně jako prioritu vedení Sampdorie má stále prodloužení kontraktu se Schickem do roku 2022 a navýšení prodejní klauzule z 25 na 42 milionů eur (cca 1,2 miliardy korun).

Pokud by se zdařila dohoda a následně by se klubu podařilo za tuto částku prodat, stal by se 21letý útočník nejdražším českým fotbalistou v historii. Primát drží od roku 2001 Pavel Nedvěd, který shodou okolností přestupoval z Lazia právě do Juventusu za částku o 500 tisíc eur menší a strávil v klubu zbytek svojí kariéry.

Na celém příběhu je také zajímavá přestupová politika mezi dalšími zájemci o Schickovy služby. Je známo, že sportovní ředitel Interu Piero Ausilio má velmi dobré vztahy se svým protějškem ze Sampdorie Massimem Ferrerem.

Jenže žádný posun v jednání dosud nenastal. I proto Giuseppe Moratta zahájil licitování s Ferrerem s klidnou hlavou. Obavy, že by mu Inter ukradl Schicka na poslední chvíli, prý nejsou na místě.

Naopak do hry se podle informací italských médií hodlají vložit i jiné týmy. Na poslední chvíli situaci monitoruje Neapol a spekuluje se o Atlétiku Madrid či zájmu předních anglických klubů.

Patrik Schick proti Crotone otevřel skóre svým desátým gólem v této sezoně Serie A
Patrik Schick proti Crotone otevřel skóre svým desátým gólem v této sezoně Serie A

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud