9. srpna 2017 • 20:36

Schick je fit, ukázaly testy. Přestup? Jsme na startovní čáře, říká agent

Autor: jon, šp, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zdravý jako řípa a může začít trénovat. Reprezentační útočník Patrik Schick má za sebou kontrolní zdravotní testy v Miláně, kam jej poslala Sampdoria. Výsledky ukázaly, že 21letý fotbalista je naprosto v pořádku a nic mu nebrání, aby se zapojil do přípravy, či případně změnil dres. „Ve hře jsou tři zájemci. Přestupní okno v Itálii je do konce 31. srpna. V tuto chvíli jsme na startovní čáře,“ uvedl pro iSport.cz hráčův agent Pavel Paska. Podle spekulací italského tisku o něho má zájem Inter Milán. Za Schicka nabízí částku okolo 30,5 milionu eur (cca 800 milionů korun).



V Itálii jeho osud sledují pod drobnohledem. Neuskutečněný přestup do Juventusu Turín vyvolal kolem Patrika Schicka velký poprask. Ještě větší mediální humbuk vyvolaly zprávy o tom, že má sparťanský odchovanec srdeční problémy. Od Sampdorie dostal český útočník delší dovolenou, aby si jeho tělo odpočinulo a hráč byl připraven nastoupit do nové sezony.

Před tou však chce mít přístavní klub jistotu, že jeho zdraví je zcela v pořádku. Ve středu tak se svým agentem Pavlem Paskou odcestoval na skok do Milána na specializovanou kliniku, kde byl podroben všem možným testům. A výsledky všechny potěšily.

„Je naprosto zdravý a nepotřebuje žádné jiné prohlídky,“ uvedl ve večerních hodinách pro Sky Italia klubový lékař Sampdorie Amedeo Baldari. „Testy proběhly na jedné z vyhlášených evropských klinik a máme z nich velkou radost,“ pokračoval. Ve čtvrtek už by měl Schick nastoupit do plné tréninkové zátěže s týmem. Dosud se připravoval pouze individuálně s kondičním trenérem.

Patrik Schick by mohl zakotvit v Interu Milán
Patrik Schick by mohl zakotvit v Interu Milán

 Jak dlouho v Sampdorii však setrvá, je otázka příštích dní. Velký zájem o něho jeví Inter Milán, který je podle informací z Itálie schopný nabídnout 30,5 milionu eur (797 milionů korun). Na stole údajně leží lukrativní pětiletý kontrakt s ročním platem dva miliony eur (52,3 milionu korun). Schick by se v případě přestupu za částku okolo 30 milionů eur stal druhým nejdražším českým fotbalistou historie.

„Nebudu žádný klub komentovat. Musíme se dohodnout se Sampdorií na dalším postupu, jelikož už od 15. července není v platnosti výstupní klauzule. Jedno je jisté, že cena za hráče bude podstatně vyšší, než byla cena klauzule (25 milionů eur). Ve hře jsou tři zájemci. Přestupní okno v Itálii je do konce 31. srpna. V tuto chvíli jsme na startovní čáře,“ vyjádřil se Paska ohledně aktuální situace kolem Schicka.

Hovoří se však i o jiných evropských klubech. Ve středu přišla italská média s tím, že by se Schick líbil Monaku, kde hledají případnou náhradu za hlavní hvězdu Kyliana Mbappého, kterého nahání velkokluby.

Dříve se spekulovalo o zájmu PSG, Bayernu Mnichov, Dortmundu či Tottenhamu. Většina by však českého reprezentanta pouze vykoupila a obratem poslala na hostování.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud