23. září 2018 • 22:30

Ronaldo rozhodl o výhře Juventusu. Krejčí poprvé nastoupil a nachytal favorita

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Juventus Turín vyhrál v italské lize na půdě nováčka Frosinone 2:0. Utkání rozhodl v 81. minutě svým třetím ligovým gólem v sezoně Cristiano Ronaldo. Fotbalisté Neapole zvítězili na hřišti FC Turín 3:1 a vrátili se na druhé místo. Kapitán Neapole Marek Hamšík odehrál 400. utkání v Serii A. Ladislav Krejčí nastoupil poprvé v sezoně za Boloňu a odehrál celý zápas při vítězství 2:0 nad AS Řím. Patrik Schick zůstal pouze na lavičce AS. Antonín Barák naskočil jako střídající hráč v 89. minutě a byl u výhry Udine 2:0 na půdě Chieva.



Juventus se na hřišti nováčka soutěže dlouho nemohl střelecky prosadit. Velkou šanci v úvodu utkání nevyužil Ronaldo, jehož pokus k tyči konečky prstů vyškrábl brankář Sportiello. Po půlhodině hry zakončoval nebezpečně přes hlavu Rugani, ale mířil jen těsně nad branku.

V druhém poločase byl nadále aktivní Ronaldo, ale ve vyložené pozici v 59. minutě vysoko přestřelil a jeho zakončení patičkou skvěle zlikvidoval Sportiello. Přesto se pětinásobný držitel Zlatého míče nakonec dočkal, v 81. minutě levačkou uklidil odražený míč přesně k tyči. V nastaveném čase přidal druhý gól z protiútoku Bernardeschi.

"Stará dáma" zůstává na prvním místě bez ztráty bodu a popáté v historii vyhrála úvodních šest soutěžních utkání sezony. Frosinone čeká na první vstřelený gól v nejvyšší soutěži a s jedním bodem je předposlední.

Neapol vstoupila do utkání v Turíně skvěle, už ve čtvrté minutě se gólově prosadil tvrdou ránou na přední tyč Insigne. Ve 20. minutě zvýšil svým prvním zásahem po letním přesunu z Boloně Verdi, který z voleje poslal do branky Mertensův přízemní centr z levé strany.

Domácí se vrátili do hry krátce po změně stran, když obránce Luperto při svém debutu v základní sestavě v nejvyšší soutěži fauloval ve vápně Berenguera. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Belotti. Po hodině hry ale pojistil Neapoli šestou výhru z posledních sedmi vzájemných zápasů svým čtvrtým ligovým gólem v sezoně Insigne.

Cristiano Ronaldo svým třetím ligovým gólem rozhodl zápas s Frosinone
Cristiano Ronaldo svým třetím ligovým gólem rozhodl zápas s Frosinone

Boloňa se dočkala první ligové branky v sezoně v 36. minutě, kdy si navedl míč na střed Mattiello a obstřelil brankáře Olsena. Italský záložník ukončil 564 minut dlouhé čekání svého klubu na gól v Serii A. Po hodině hry navíc propadla obrana AS a Santander sám před Olsenem zvýšil na 2:0.

Římané i kvůli skvělému výkonu brankáře Skorupského žádnou ze svých šancí neproměnili a poprvé od roku 2013 prohráli tři venkovní utkání v řadě. Boloňa ukončila desetizápasovou sérii bez ligového vítězství.

AC Milán dvakrát vedl, přesto doma nakonec jen remizoval s Bergamem 2:2. Na San Siru poslal domácí do vedení už ve druhé minutě povedeným volejem Higuaín. Argentinský kanonýr se trefil ve třetím soutěžním utkání v řadě. Před koncem poločasu mohl zvýšit Bonaventura, ale trefil jen tyč.

V 54. minutě vyrovnal po centru Zapaty důrazný Gómez, ale o sedm minut později šli domácí opět do vedení. Stejně jako u první branky centroval Suso a míč tečoval do branky Bonaventura. Další tyč trefil tři minuty před koncem řádné hrací doby Higuaín, a tak opět udeřilo na druhé straně. V nastaveném čase se prosadil po závaru z dorážky Rigoni.

Oba celky zůstávají ve středu tabulky se shodným ziskem pěti bodů. AC má však k dobru odložené utkání proti Janovu.

Třetí výhru v řadě si připsalo římské Lazio, které si doma poradilo s Janovem 4:1 i díky dvěma gólům kanonýra Immobileho. Do čela tabulky střelců Seria A se dostal útočník Janova Piatek, jenž dal už pátý gól ve svém čtvrtém zápase v italské nejvyšší soutěži. To se naposledy povedlo v roce 1999 Andreji Ševčenkovi.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:

Sassuolo - Empoli 3:1 (13. Boateng, 57. Ferrari, 85. Di Francesco - 1. Caputo)
Boloňa - AS Řím 2:0 (36. Mattiello, 59. Santander)
Lazio Řím - FC Janov 4:1 (23. a 88. Immobile, 7. Caicedo, 53. Milinkovič-Savič - 46. Piatek)
Chievo - Udine 0:2 (76. De Paul, 90. Lasagne)
Parma - Cagliari 2:0 (20. Inglese, 47. Gervinho)
Fiorentina - Spal Ferrara 3:0 (19. Pjaca, 29. Milenkovič, 56. Chiesa)
Sampdoria Janov - Inter Milán 0:1 (90.+3 Brozovič)
FC Turín - Neapol 1:3 (51. Belotti z pen. - 4. a 59. Insigne, 20. Verdi)
Lazio Řím - FC Janov 4:1 (23. a 88. Immobile, 7. Caicedo, 53. Milinkovič-Savič - 46. Piatek)
AC Milán - Bergamo 2:2 (2. Higuaín, 61. Bonaventura - 54. Gómez, 90.+2 Rigoni)
Frosinone - Juventus Turín 0:2 (81. Ronaldo, 90.+4 Bernardeschi).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud