25. listopadu 2018 • 10:59

Ronaldo vyrovnal 50 let starý rekord! Proč měl na tváři červenou šmouhu?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo vyrovnal další rekord! Díky gólu, který vstřelil v zápase Juventusu se Spalem (2:0), se stal prvním hráčem "staré dámy", který zaznamenal devět branek ve svých úvodních 13 zápasech v Serii A. Fotbalista, kterému se tuto metu podařilo pokořit před Portugalcem, byl Pietro Anastasi, který to zvládl v sezoně 1968/69. 



CR7 zaznamenal svůj devátý gól v Serii A. Proti Spalu otevřel gólový účet utkání, když si ve 29. minutě naběhl na trestný kop Miralema Pjaniče a z první poslal míč do branky hostí. Konečnou podobu výsledku dal po hodině hry jeho kolega z útoku Mario Mandžukič.

Po rozpačitých začátcích, kdy Ronalda řada fanoušků odsuzovala, když se mu v prvních třech ligových zápasech za Juve nepodařilo vstřelit ani jeden gól, se kanonýr rozjel. Sází jednu branku za druhou a s devíti trefami vede tabulku střelců po boku janovského Krzysztofa Piateka, který má ale k dobru nedělní derby se Sampdorií. K devíti trefám přidal Ronaldo navíc i pět asistencí a podílel se tak na 52% ligových gólů Juventusu.

Bianconeri tak i díky němu nenašli ve 13. odehraných ligových kolech přemožitele a s bilancí 12 výher a jedné remízy kralují Serii A. „Je to skvělý profesionál a pracant. Juventus získal toho nejlepšího na světě,“ reagoval na dotaz na Ronalda po zápase se Spalem obránce Leonardo Bonucci.

Duel se Spalem měl kromě Ronaldova vyrovnaného rekordu ještě jeden podtext. A vlastně nešlo jen o toto utkání, ale o všechna střetnutí 13. kola nejvyšší italské fotbalové soutěže. Všichni zúčastnění do nich totiž nastoupili s červeným pruhem na tváři. Oč šlo? Je to prosté. Jedná se o spolupráci s nevládní organizací WeWorld Onlus a členové Serie A se tímto symbolem vymezili proti domácímu násilí, respektive jakémukoliv násilí na ženách. „Značka“ nechyběla ani na obličeji hvězdného Ronalda.

Cristiano Ronaldo během nástupu před utkáním Juventusu se Spalem
Cristiano Ronaldo během nástupu před utkáním Juventusu se Spalem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud