Jakub Dvořák
26. prosince 2018 • 10:25

Ronaldův přestup do Juve? Vznikl náhodou, jasno bylo v lednu, říká agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to událost léta, ale že k ní pravděpodobně dojde, bylo jasné už od zimy. Aspoň to tak popisuje Jorge Mendes, agent Cristiana Ronalda, který svého klienta pomohl přesunout z Realu Madrid do Juventusu. „V lednu se mi to zdálo jako nemožná věc. Pak ale přišel Cristiano a jasně řekl, že Juventus je jediný tým, za který chce hrát,“ popsal portugalský manažer, jak se rodil jeden z největších přestupů Staré dámy.



Stará pravda z fotbalového prostředí zní, že letní přestupy se připravují už v zimě. A na příkladu Cristiana Ronalda a Juventusu to lze krásně ilustrovat. Kdo si myslí, že se obří transfer z Realu  upekl během léta, šeredně se plete.

„Bylo to celkem snadné, protože Ronaldo k nám chtěl přestoupit. Nemuseli jsme ho přemlouvat,“ vzpomíná sportovní ředitel italského celku Paratici.

K přestupu za 100 milionů eur (2,6 miliardy korun) však došlo poměrně s velkým přispěním náhody. Zástupci Juventusu se zajímali o jiného hráče z Mendesovy stáje. „Ano, sešli jsme se kvůli Joaovi Cancelovi a tam nám mezi řečí řekl, že tomu asi nebudeme chtít věřit, ale Ronaldo by k nám chtěl přestoupit,“ popisuje Paratici, jak se celá operace začala dávat dohromady.

„Přitom ještě v lednu se mi to zdálo jako nemožná věc,“ vybavuje si Mendes. „Já a pár dalších lidí, kteří o tom věděli, jsme dumali, co s tím. Zašel jsem za Cristianem a ten mě ujistil, že Juventus je jediné místo, kde chce hrát. Tím pádem bylo jasno,“ říká Ronaldův agent.

A začalo se jednat.

„Okamžitě jsem to oznámil prezidentovi, že se naskytla taková příležitost. Řekl mi, že se během dvou dní rozhodne, ale za tři hodiny volal zpátky, ať začnu připravovat smlouvu,“ říká kolega Pavla Nedvěda z vedení Juventusu.

Finální Ronaldovo ano prý padlo po finále ligy mistrů, kde portugalský střelec dokonal s Realem třetí triumf v řadě. Už tehdy ale na kyjevském stadionu bylo znát, že není ve své kůži. Zatímco jeho madridští spoluhráči měli z trofeje stejnou radost jako při prvním vítězství, Portugalec byl lehce odměřený.

I proto se ještě před MS v Rusku začalo řešit, co bude s Ronaldem. V kuloárech už ale bylo vše rozhodnuté a připravené. Real přišel o svoji největší hvězdu a Turín se těšil na příchod pětinásobného držitele Zlatého míče.

„Nyní je Cristiano znovu šťastný. Je rád, že hraje v takovém klubu se skvělými spoluhráči. Líbí se mi u i Serie A. Myslím, že v Juventusu našel skutečné štěstí,“ dodává Mendes, jenž se stal hlavním strůjcem jeho odchodu z Pyrenejského poloostrova na Apeninský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud