9. srpna 2020 • 14:22

Gattuso o parťákovi Pirlovi: První štace v Juventusu? Teď je v háji

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní dění v Turíně bylo bleskurychlé - Maurizio Sarri skončil jako trenér Juventusu nedlouho po poledni, ještě toho večera jej nahradil Andrea Pirlo. Pro bývalého záložníka půjde o vůbec první trenérské angažmá. Nové role dávného parťáka si všiml i Gennaro Gattuso, který v den oznámení koučoval Neapol proti Barceloně (1:3).



V AC Milán i italské reprezentaci spolu strávili úspěšnou dekádu. Bok po boku v záloze, dva vynikající hráči, přesto noc a den - brousek Gennaro Gattuso, co nešel pro ostrý zákrok daleko, a elegán Andrea Pirlo, který přesnými přihrávkami a precizními standardkami řídil hru.

Teď jsou z nich trenéři. Zatímco Gattuso až po štacích na Krétě, ve Švýcarsku, a v nižších italských soutěžích dostal šanci v Miláně a momentálně vede Neapol, se kterou vyhrál italský pohár, Pirlo začíná rovnou na metě nejvyšší. Jeho prvním trenérským angažmá bude Juventus, vítěz posledních devíti ročníků Serie A.

Trenér Barcelony Quique Setién s koučem Neapole Gennarem Gattusem
Trenér Barcelony Quique Setién s koučem Neapole Gennarem Gattusem

„No, teď je v háji,“ řekl Gattuso pro Sky Sports zcela upřímně poté, co se po prohře své Neapole s Barcelonou (1:3) o Pirlově novém džobu dozvěděl. „Má štěstí, že začíná v Juventusu. Ale v téhle profesi nestačí mít za sebou dobrou hráčskou kariéru,“ varoval. Sám o tom něco ví, jako hráč byl velmi úspěšný, na pořádný trenérský úspěch ale čekal několik let.

„Musíte studovat, tvrdě pracovat, moc se nevyspíte. Být hráčem, nebo trenérem jsou dvě opravdu rozdílné věci,“ dodal. „Je to úplně jiný svět.“

Pirlo měl původně být trenérem rezervy Juventusu, která hraje třetí ligu, a tam měl sbírat první trenérské zkušenosti. Jenže po vyhazovu Maurizia Sarriho byl už po týdnu převelen k A týmu.

Bývalý spoluhráč ALESSANDRO DEL PIERO pro Sky Italia o Pirlově nové výzvě: „Měl jsem radost z toho, že převezme rezervu Juventusu. Myslel jsem, že to je pro něj správná cesta. Ale on přeskočil ještě o kus dopředu. Můžu mu jen popřát štěstí. V Itálii se mění způsob, jakým fanoušci vnímají bývalé hráče v rolích trenérů. Dřív jste se museli dlouhá léta učit v nižších ligách. Teď vidíme, jak uspěli Filippo i Simone Inzaghi a Gennaro Gattuso, všechno skvělí hráči, co začali rovnou u velkých týmů. Pirlo může být pro Juventus ještě lepší než Zinédine Zidane pro Real, i když to není úplně férové srovnání, protože Zidane před převzetím áčka v Madridu pracoval s mládeží a byl asistentem Carla Ancelottiho.“

Juventus FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud