Martin Vait
12. února 2022 • 15:06

Mundial: Italská liga jde nahoru a má poslední drama o titul v Evropě

Autor: Martin Vait
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Často se o Serii A říká, že žije jen ze své zašlé slávy. I triumf Azzurri na loňském EURO ale naznačil, že italský fotbal jde nahoru a tato ligová sezona je toho důkazem. Kromě toho nabízí dramatický boj o titul, který už je v elitních evropských soutěžích prakticky nevídaný. O Scudetto se perou minimálně tři týmy, čerstvě za sebou máme milánské derby a další velký duel o titul mezi Neapolí a Interem nás čeká už dnes.



I proto se v novém Mundialu podíváme hlouběji na stav největších italských klubů. Je Inter po porážce s AC Milán stále největším favoritem na titul a nehrozí mu další výprodeje a nejistota s majiteli? Má jeho městský rival nejlépe nakročeno k vítězné budoucnosti? Co třetí vzadu z Neapole, získá první titul od Maradonových dob? Proč je Atalanta unikátem i v evropském kontextu a proč se Mourinhovi příliš nedaří v AS Řím?

Podíváme se podrobněji také na to, proč Juventus po devíti titulech v řadě a přes finanční dominanci i skvělý kádr stále nevybředl ze složitého období - i zdali má stále největší potenciál v Itálii, ale taky jak se daří českým zástupcům Antonínu Barákovi a Davidu Zimovi, v čem jim svědčí role ve Veroně a Turíně a co jejich budoucnost.

O tom všem a mnohém dalším je nový díl Mundialu, pořadu a podcastu iSport.cz o zahraničním fotbale s redaktorem deníku Sport Jakubem Konečným. Uvádí Martin Vait. Všechny díly Mundialu najdete na iSport.cz/podcasty, ve všech podcastových aplikacích ve feedu iSport podcast a na YouTube deníku Sport.

0:00 Jde italský fotbal nahoru? Proč se zadrhla dominance Juventusu a jde zase nahoru? Co Nedvěd?
15:10 Milánské kluby. Jak zvládl Inzaghi navázat na Conteho a je Inter největším favoritem na titul? Čeká AC zářná budoucnost s mladým kádrem?
25:50 Co tichá síla Neapole a unikátní Atalanta? Je AS Řím Mourinhův poslední velký džob?
34:41 Jak se daří Čechům v Serii A a proč Zima zaslouží obrovské uznání?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud