9. července 2023 • 08:45

Jankto přestoupí z Getafe do Itálie. Posílí nováčka, smlouva na dva roky

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Jankto přestoupí podle italských médií ze španělského Getafe do Cagliari. Televizní stanice Sky Sport Italia uvedla, že sedmadvacetiletý český záložník podepíše s nováčkem nejvyšší italské soutěže smlouvu na dva roky s opcí. V uplynulé sezoně hostoval Jankto v pražské Spartě, která ho v dubnu vyřadila z týmu poté, co při silniční kontrole odmítl podstoupit test na drogy.



Do Itálie se Jankto vrátí po dvou letech. Odchovanec pražské Slavie přestoupil v roce 2014 do Udine. Nejprve hostoval v druholigovém Ascoli, po dvou sezonách v dresu Udine putoval na hostování do Sampdorie Janov, kam následně přestoupil za 15 milionů eur. Předloni odešel do Getate.

V Sampdorii nastupoval pod koučem Claudiem Ranierim, s kterým se nyní potká v Cagliari. Bývalý trenér Chelsea, Juventusu či Interu Milán obsadil s týmem v druhé lize páté místo a v play off pak vybojoval postup.

Jankto dosud v Serii A odehrál 155 zápasů, v kterých zaznamenal 17 gólů a 17 asistencí.

V reprezentaci má Jankto, který se v únoru jako jeden z prvních profesionálních fotbalistů přihlásil k homosexuální orientaci, na kontě 45 startů a čtyři branky. Naposledy za národní tým nastoupil loni v červnu.

POHLED: Jankto má odvahu jako nikdo před ním. Ukázal, proč je coming out třeba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud