Michal Koštuřík
7. května 2010 • 12:06

VIDEO: Tottiho zkrat. Nakopl protihráče zezadu

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záludný kopanec kapitána Tottiho do lýtka protihráče Balotelliho završil zmar AS Řím ve finále Italského poháru proti Interu Milán (0:1). Trenér vítězů José Mourinho si odfajfkoval první splněný úkol, další dvě trofeje má na dosah.



„Triple“, tedy triumf v Italském poháru, v Serii A a v Lize mistrů dosud žádný tým z Apeninského poloostrova nezískal.

Šinkanzen s názvem Inter Milán se řítí do cíle historické sezony. Vítězství v pohárovém finále (gól Milito) se však neobešlo bez bolesti. Frustrovaný útočník poraženého AS Řím Francesco Totti v 88. minutě zezadu zákeřně nakopl Marka Balotelliho, který se sesunul na trávník a musel být v nastaveném čase vystřídán.

Mourinho si pocit slasti náležitě vychutnával. Byl jako v jiném světě. Mourinho si pocit slasti náležitě vychutnával. Byl jako v jiném světě.Foto ČTK/AP


„Římští ztratili hlavy, když si uvědomili, že nemají šanci vrátit se do zápasu. A Totti to nejvíc neunesl,“ poznamenal José Mourinho, kouč vítězného Interu.
Domácí kapitán dostal po právu červenou kartu. Tady fakt nebylo co řešit, šlo o drsný zákrok zezadu. Mazák Totti se za něj ani neomluvil, naopak poukázal na nefér jednání protihráče.

„Balotelli mě během zápasu dvakrát hrubě fauloval a navíc provokoval. Navážel se do našeho města a jeho obyvatel. Tyhle věci dělá pořád tentýž člověk, je to jeho image. V klíčových zápasech sezony se někdy stane, že vám ujedou nervy,“ obhajoval se kapitán AS, podle něhož šlo i odvetu za loňský vzájemný duel na milánském San Siru.

Tam tehdy devatenáctiletý snajpr „nerazzurri“ vyrovnával na 3:3 a po gólu si směrem k pískajícím fanouškům hostů přiložil prst ke rtům. Dal jim najevo, ať zmlknou, což se Tottimu vůbec nelíbilo. „Nezapomněl jsem,“ zdůraznila ikona římského klubu, která může očekávat trest na dva až tři zápasy. To by znamenalo, že Tottimu, jenž stále zvažuje účast na světovém šampionátu v JAR, ve středu skončila klubová sezona.

Konflikt dvou útočníků vyšponoval emoce na maximum, po závěrečném hvizdu do sebe strkali Taddei s Muntarim. Záložníka Interu Cambiassa se pokoušel napadnout jeden z fanoušků, jehož záhy zpacifikovala ochranka.

Podívejte se na závěrečnou potyčku s útokem fanouška:

Potyčka na konci finále Italského poháru mezi Interem a AS Řím
Video se připravuje ...


„Po Tottiho extempore bylo po zápase,“ shrnul věcně Mourinho. „Francesco fauloval z frustrace. Neměl to dělat,“ uvedl jeho protějšek Claudio Ranieri. U nadřízených Tottimu zkrat jen tak neprojde. Největší hvězda týmu pomaže na kobereček, kde se bude zpovídat. „V první řadě jsem rozčilený kvůli Francescovi,“ přiznal po zápase ředitel Gianpaolo Montelli. „Trest pro Tottiho? To je naše interní záležitost. Budeme o tom diskutovat za zavřenými dveřmi,“ dodal.



Byl to zkrátka další večer, který ovládl věhlasný taktik Mourinho. Když se střídaný Balotelli belhal k lavičce, neopomněl si s úsměvem na rtech plácnout se spoluhráči i s koučem. „Marco tentokrát odvedl dobrý výkon, tvrdě pracoval. Vůbec všichni byli fantastičtí,“ ocenil ředitel Interu Massimo Moratti, jenž se pomalu poohlíží po novém trenérovi. Není tajemstvím, že Mourinha vábí Real Madrid a Portugalec proti tomuto angažmá nic nemá.

„Je možné, že zůstanu v Interu,“ tvrdil předevčírem. Tímto sdělením chtěl spíše uchlácholit fanoušky a udržet v týmu koncentraci pro poslední tři zápasy sezony. Po ligových bitvách s Chievem a v Sieně čeká Inter, který vede Serii A o dva body právě před AS, finále Ligy mistrů v Madridu proti Bayernu Mnichov.

A Mourinhův případný nástupce? Mluví se o Fabiovi Capellovi, nynějším kouči anglické reprezentace.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud