Jan Malý
6. prosince 2016 • 11:25

Schick v Janově září. Každý balon promění ve zlato, píší italská média

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Báječný týden má za sebou český útočník Patrik Schick. Dvacetiletý talent vstřelil za Sampdorii Janov nejprve minulou středu dva góly v domácím poháru proti Cagliari a nyní v neděli pojistil brankou na konečných 2:0 vítězství proti FC Turín. Web calciomercato.
com ho přirovnal ke králi Midasovi, AS Řím lituje, že ho v létě nekoupilo. Sám Schick hlásí, že se cítí dobře.



Jen taktické střídání? Kdepak, Patrik Schick ze Sampdorie Janov využil nabídnutý čas v nedělním utkání proti FC Turín nejlépe, jak mohl. Reprezentační útočník šel na hřiště v 90. minutě a v páté minutě nastavení pečetil gólem na 2:0 výhru janovského klubu. Schick zužitkoval dobrou práci Karola Linettyho, který míč šikovně potáhl a od brankové čáry ho nalil českému mladíkovi, jenž dal pohotově jesličky brankáři Joeu Hartovi.

Dvacetiletý forvard zažil výtečný týden. Ve středu v Italském poháru pomohl dvěma góly ke skolení Cagliari a v neděli dal svůj druhý gól v prestižní Serii A. „Cítím se velmi dobře v zápasech i na tréninku. Jsem šťastný, že jsem teď trochu ve formě. Dávám góly, to je dobré,“ prohodil Schick v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Myslím, že to byl velice dobrý zápas pro fanoušky, atmosféra byla velmi dobrá. Byl jsem na hřišti asi pět minut a dal jsem gól. Jsem šťastný, že jsme vyhráli a že jsem pomohl týmu,“ dodal český útočník.

VIDEO: Takhle Patrik Schick prostřelil Harta

Z Itálie na něj jdou dobré reference. „Je to král Midas Sampdorie. Každý balon, kterého se dotkne, se promění ve zlato,“ rozplynul se v Schickově hodnocení po nedělním utkání web calciomercato.com i s příměrem na schopnosti bájného krále.

„Jeho trefa byla třešničkou na výkonu domácích. Je potřeba ho sledovat a nechat ho růst, v budoucnu může být příjemným překvapením,“ stálo dál v pochvalném komentáři.

Další ohlas na jeho zásah? „Ukázal, že i pět minut je dost na to, abyste o sobě dali vědět, i když hodně vytěžil z práce Linettyho,“ konstatovala zase na svých stránkách italská verze stanice Eurosport.

Některá italská média dokonce napsala, že v AS Řím už zalitovali, že v létě nejednali odhodlaněji a Schicka nekoupili. Tehdy rozhodla liknavost římského klubu a naopak rychlost i touha po českém hráči ze strany prezidenta Sampdorie Massima Ferrera.

VIDEO: Patrik Schick zažívá v Itálii hodně povedený období

Schick se ve své první sezoně v zahraničí pere o šanci, na kontě má čtyři soutěžní góly nebo třeba vybojoval penaltu v závěru utkání proti Sassuolu, z níž pak Sampdoria dala vítězný gól na 3:2.

V konkurenci Luise Muriela a Fabia Quagliarelly má ale těžké prosadit se. Na tyhle dva útočníky momentálně trenér Marco Giampaolo jednoznačně v lize sází, navíc týmu se teď daří, v posledních pěti ligových zápasech Sampdoria neprohrála.

Ovšem i Schick se Giampaolovi líbí a minulý týden prohlásil, že ještě potřebuje zapracovat na některých taktických věcech a že s ním bude mít trpělivost.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud