24. prosince 2011 • 08:54

Schalke před Plzní posiluje, z Hoffenheimu přichází Obasi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Schalke 04, soupeře Plzně v play off Evropské ligy, posílí v novém roce nigerijský útočník Chinedu Obasi. Do klubu z Gelsenkirchenu přichází z Hoffenheimu na půlroční hostování s opcí na přestup v letní přestávce.



Podle listu Bild bude činit odstupné pět milionů eur (asi 129 milionů korun) a v novém působišti pak dostane smlouvu do roku 2015. Už 4. ledna odjede Obasi s Raúlem a spol. na soustředění do Kataru.

Obasi, známý také pod přezdívkou Edu, od roku 2007 odehrál za Hoffenheim 91 zápasů a vstřelil 25 gólů.

Vicemistr světa hráčů do 20 let z roku 2005 a stříbrný olympijský medailista z Pekingu ale v poslední době netajil nespokojenost se svojí situací v klubu.

V této sezoně až do zranění kotníku odehrál 13 utkání bez vstřeleného gólu. Nedávno trenér Holger Stanislawski vyřadil pětadvacetiletého hráče kvůli nedisciplinovanosti z kádru.

Za seniorskou reprezentaci odehrál Edu od roku 2005 18 zápasů a čtyřikrát skóroval.

Raúl Gonzáles a Klaas-Jan Huntelaar, dvě největší hvězdy Schalke, se kterými se na jaře utká Viktoria Plzeň ve vyřazovací fázi Evropské ligy
Raúl Gonzáles a Klaas-Jan Huntelaar, dvě největší hvězdy Schalke, se kterými se na jaře utká Viktoria Plzeň ve vyřazovací fázi Evropské ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud