16. května 2012 • 14:50

Zbabělý prase! řval na sudího po řádění fanoušků kapitán Herthy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Skandální konec baráže o bundesligu mezi Fortunou Düsseldorf a Herthou Berlín (2:2) neuneslo několik hráčů. Když v závěru rozhodčí Wolfgang Stark kvůli výtržnostem fanoušků přerušil utkání, v tunelu se na něj sápali hráči hostů. Kapitán Herthy Levan Kobiashvili podle německého serveru Bild.de udeřil sudího do obličeje a sprostě mu nadával.



Fortuna Düsseldorf držela postupovou remízu 2:2, fanoušci euforii nevydrželi. Předčasně vnikli na hřiště, čímž zkomplikovali závěr duelu s Herthou Berlín. Oba týmy musely před rozvášněným davem utéct do šaten, dvacet minut se nehrálo.
Poté, co se policii a pořadatelům podařilo diváky zklidnit a vrátit zpět do hlediště, nechal hlavní rozhodčí zbývající minuty utkání dokončit. Skóre už se nezměnilo a postup do nejvyšší německé soutěže slaví domácí Fortuna.

Situaci nezvládli hráči sestupující Herthy Berlín, za kterou odehrál celé utkání český reprezentant Roman Hubník.

"Jeden z hráčů Herthy napadl našeho Lukimyau, osobně ho urazil. Stál jsem mezi nimi, vůbec to nebylo pěkné," vykládal po utkání televizní stanici Skysports sportovní ředitel Fortuny Düsseldorf Wolf Werner.

Těsně před koncem, kdy rozhodčí poslal  hráče do kabin, mělo dojít i k ataku  hlavního arbitra Wolfganga Starka. Kapitán Herthy Levan Kobiashvili ho podle Bildu v tunelu cestou do šaten udeřil do obličeje.

Těsně po závěrečném hvizdu Starka také slovně napadla trojice Lell, Niemeyer a Kobiashvili. "Ty zbabělý prase, už bys neměl nikdy pískat," měli křičet hráči Herthy.

Vyhrocené utkání se nakonec dohrálo na žádost policie. Ta měla obavy z toho, že v případě předčasného ukončení dojde ke krveprolití.

"Jsme velmi rádi, že tenhle zápas pískal náš nejzkušenější rozhodčí. Je to silná osobnost, zvládl všechny obtížné situace," zastal se Starka předseda komise německých sudí Herbert Fandel. 

Gólman Herthy Berlín Thomas Kraft uniká před řáděním fanoušků v utkání na hřišti Fortuny Düsseldorf
Gólman Herthy Berlín Thomas Kraft uniká před řáděním fanoušků v utkání na hřišti Fortuny Düsseldorf

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud