22. srpna 2012 • 07:58

O "odloženého" Jiráčka mají v Německu zájem, favoritem je Hamburk

Autor: iSport.cz, kah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zůstane fotbalový reprezentant Petr Jiráček ve Wolfsburgu, nebo ho ještě v létě bude čekat stěhování? Ve hře jsou prý obě varianty. Pokud by měl šestadvacetiletý záložník měnit klubový dres, nejspíš by neopustil Německo. Podle zdrojů Sportu je ve hře bundesligový Hamburk.



Preference hráče jsou jednoznačné. Na prvním místě je u Jiráčka pokračování ve Wolfsburgu. Jenže není jasné, jak moc s českým reprezentantem nevyzpytatelný kouč Felix Magath počítá.

Zda by se pak vešel do základní sestavy, v níž dělá kouč i během sezony pořádný průvan, to je už úplně ve hvězdách. I proto musí být bývalý hráč Viktorie Plzeň připraven na záložní variantu.

 

Strach, že zůstane na ocet, ale mít nemusí. Zájemců se objevilo několik, v tu chvíli ale Magath zařadil zpátečku a naznačil, že by měl český fotbalista v jeho týmu setrvat.

Jiráček je v klubu spokojený, má smlouvu ještě na čtyři roky, rád by ale pravidelně nastupoval. Jenže to mu při ohromné konkurenci ve Wolfsburgu nikdo nezaručí. Proto je ve hře varianta jeho odchodu, i když je podle manažera Dalibora Laciny velmi malá.

Na angažmá ve španělském Betisu Sevilla prý ale může rovnou zapomenout, v úvahu by připadalo stěhování v rámci Německa a pouze kvůli nutnosti herní praxe.

Podle zdrojů Sportu je jedním ze zájemců o služby Petra Jiráčka Hamburk. To ale Lacina odmítl potvrdit. „Je tam řada zájemců,“ oznámil neurčitě.

Kde tedy bude Petr Jiráček v budoucích týdnech a měsících působit, není zdaleka jasné.

» Více čtěte ve středečním vydání deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud