2. září 2012 • 04:00

Jiráček může zmeškat Dánsko. Na repre to nebude, tvrdí kouč

Autor: han, neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRÉM | Tak tohle může být pořádná rána! Necelý týden před startem kvalifikace v Dánsku hrozí, že Michal Bílek přijde o další oporu. Záložník Petr Jiráček se zranil ve včerejším duelu Hamburku a nemá jistotu, že se dá dohromady.



„Na reprezentaci to podle mě asi nebude,“ pravil na pozápasové konferenci trenér Hamburku Thorsten Fink. „Ale nemám ještě potřebné informace, takže uvidíme,“ dodal. V tu dobu už si šestadvacetiletý záložník v kabině ledoval levý kotník.

„Ukopl jsem soupeři v šanci míč a on mě dojel. Bolí mě to a nevím, co to přesně je,“ vyprávěl několik minut před tím exkluzivně pro Nedělní Sport.

 Že by ale premiérový zápas v dresu Hamburku nedohrál? To ho ani nenapadlo. „Nechtěl jsem střídat v prvním zápase. Vzal jsem si prášky, trochu se mi ulevilo, bylo to lepší. Když jsem přihrál, tak to zabolelo, ale nebyla to bolest, kvůli níž bych musel jít ze hřiště,“ vysvětlil Jiráček.

Jeho zarputilosti a bojovnosti si všiml i trenér Hamburku Thorsten Fink. „Trochu jsem se o něj bál, měl kotník hodně nakopnutý. Ale neskutečně se kousnul a ukázal, že je obrovský bojovník,“ řekl exkluzivně pro Nedělní Sport.

Petr Jiráček se chtěl při premiéře v dresu HSV vytáhnout, snažil se, ale kvůli zákrokům soupeře jej zápas s Brémami hodně bolelFoto Michal Beránek (Sport)

Celkově si výkon českého reprezentanta pochvaloval. „Vybojoval spoustu míčů, byl hodně silný. Samozřejmě je pro něj těžké, když se v premiéře prohraje, navíc zrovna v tak velkém derby.“

Všechny české fanoušky teď ale nejvíc zajímá, zda se Jiráček zítra objeví na srazu národního týmu v dejvickém hotelu Praha. „Uvidíme až se vrátím, asi přijedu na nějaké vyšetření,“ přemýšlel samotný fotbalista a raději si levou nohu vyzul z kopačky, aby jí ulevil.

Že by ale vynechal kvalifikační bitvu v Dánsku si vůbec připustit nechtěl. „Doufám, že to mám jen naražené. Teď to zaleduju a za dva dny budu dobrej,“ věří v pozitivní vývoj.

Český fotbalista Petr Jiráček nechyběl v základní sestavě Hamburku v bundesligovém souboji s Werderem Brémy
Český fotbalista Petr Jiráček nechyběl v základní sestavě Hamburku v bundesligovém souboji s Werderem Brémy


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud