24. října 2012 • 12:26

Hoeness útočí na Magatha: Hráči jdou proti němu, nebo jsou přetrénovaní!

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Wolfsburgem uvízl v těžké krizi. S týmem, který měl atakovat nejvyšší příčky, dopadl kouč Felix Magath po poslední porážce s Freiburgem na dno bundesligy. A aby toho nebylo málo, pustil se do trenéra „vlků“ Uli Hoeness, prezident lídra Bayernu Mnichov. Ostrá slova Magatha vyprovokovala pouze ke vzkazu, že jej hodnocení od konkurenta vůbec nezajímají. Podporu našel kouč i u obránce Wolfsburgu Emanuela Pogatetze.



Vůči muži, který v létě hodil přes palubu reprezentačního záložníka Petra Jiráčka, si funkcionář Bayernu nebral servítky. „Pokud hráči v zápasech málo běhají, jsou buď přetaženi z tréninku, nebo hrají proti trenérovi,“ citoval Hoenesse německý deník WAZ.

Magath jde v tomto týdnu na kobereček, dozorčí radě klubu má vysvětlit příčiny krachu. Šéfům VfL, kde působí i další čeští hráči Jan Polák a Václav Pilař, však důvody s předstihem přinesl Hoeness, jenž Magatha ze společného působení v Bayernu dobře zná.

„Pokud se vám společně se dvěma tituly v řadě podaří to, že 80 procent hráčů jde proti vám, je něco špatně. To se zdá být problémem Wolfsburgu,“ odkazoval Hoeness na roky 2005 a 2006, kdy Magath dovedl Bayernem ke dvěma „double“, ovšem následně po pár měsících dostal od Hoenesse „padáka“.

Prezident Bayernu narážel na metody Magatha, o němž je známo, že své svěřence leckdy deptá neúměrnými tréninkovými dávkami i psychicky.

Na nejvyšší úrovni není běžné, aby kouč na soustředění vzbudil nic netušícího hráče v pět ráno a naordinoval mu několikakilometrový běh, nebo aby svěřencům, kteří právě absolvují čtrnáctikilometrový výběh, vylil většinu lahví s iontovým nápojem…

Magath však zůstává klidný, Hoenessovi vzkázal, že ho jeho slova nezajímají. „Pan Hoeness ať si říká, co chce. Jako prezident lídra má zřejmě tendenci vyjadřovat se ke všemu,“ uvedl Magath, jehož se zastal obránce Wolfsburgu Emanuel Pogatetz.

„Je to zcela nesmyslné. Jako my neděláme analýzu hry Bayernu, neměli by ji oni dělat o nás. Ano, jsme v obtížné situaci, trenér Magath však ví, jak se z ní dostat,“ podotkl Pogatetz.

Trenér Wolfsburgu Felix Magath neprožívá lehké období. I když klub utratil miliony za posily, je tým u dna bundesligy a na Magatha se valí kritika.
Trenér Wolfsburgu Felix Magath neprožívá lehké období. I když klub utratil miliony za posily, je tým u dna bundesligy a na Magatha se valí kritika.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud