24. října 2012 • 18:42

Jiráček má smůlu. Zranění třísel je vážnější, záložník musí na operaci

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění třísel fotbalového reprezentanta Petra Jiráčka je komplikovanější, než se původně zdálo. Záložník bundesligového Hamburku se brzy podrobí operaci, ale tři týdny po ní by už mohl hrát. Nutnost drobného chirurgického zákroku potvrdilo dnešní podrobné vyšetření, které v tříslu odhalilo drobnou trhlinu.



"Existovala varianta, že by Petr na operaci šel až po skončení podzimní části sezony. Do té doby by ale musel hrát a trénovat přes bolest, což jsme i po dohodě se sportovním ředitelem klubu Frankem Arnesenem odmítli. Okamžitá operace je v současné situaci nejrozumnější volbou," řekl dnes ČTK Jiráčkův manažer Dalibor Lacina.

Rutinní operace má odstranit Jiráčkovy několikatýdenní potíže s třísly. Se sebezapřením odehrál několik ligových duelů a také říjnový kvalifikační dvojzápas s Maltou a Bulharskem. "Petr je tvrďák, šel přes závit, ale nakonec to už i pro něj bylo neúnosné," uvedl Lacina.

Jiráčkovy problémy vyvrcholily v nedělním utkání ve Stuttgartu, v němž šestadvacetiletý středopolař v poločase odstoupil ze hry a nechal se vystřídat.

Český reprezentant Petr Jiráček měl po vyloučení v dresu Hamburku co říct rozhodčímu Wolfgangu Starkovi, pak se ale po červené kartě pakoval ze hřiště.
Český reprezentant Petr Jiráček měl po vyloučení v dresu Hamburku co říct rozhodčímu Wolfgangu Starkovi, pak se ale po červené kartě pakoval ze hřiště.

Termín operace zatím není znám. Podle Laciny je jisté, že k ní dojde v Německu. "Operace by se měla uskutečnit v nejbližších dnech. Petr ani klub nechtějí nic moc zbytečně odkládat," poznamenal agent.

Jiráček by měl dva týdny po zákroku začít trénovat s mužstvem a za další týden už prý může být připravený k soutěžnímu zápasu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud