31. října 2012 • 17:28

Jsem stejně dobrý jako Messi a Ronaldo, tvrdí sebevědomý Venezuelan

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepatří mezi top hráče, jeho tržní cena je čtyřiatřicetkrát nižší než Lionela Messiho (120 milionů euro) a osmadvacetkrát než Cristiana Ronalda (100 milionů euro). Přesto venezuelský záložník Juan Arango sebevědomě říká: nejsem horší než oni!



 Dvaatřicetiletý středopolař Borussie Mönchengladbach se však s dvojicí megastar srovnává jen v zahrávání trestných kopů.

„Jsem v nich stejně dobrý jako Ronaldo a Messi. Často to dokazuji, nemusím se v této disciplíně za nimi schovávat,“ citoval Aranga server německého deníku Bild. „Moje přímé kopy jsou ostré a dobře umístěné, jsem jeden z nejtvrdších střelců. Moje úspěšnost mluví za všechno,“ dodal Arango.

Kapitán národního týmu Venezuely se však nechvástá, nemluví do větru. Statistiky jeho slova potvrzují. Od roku 2009, kdy přišel do Mönchengladbachu z Mallorky, zaznamenal šest branek z trestných kopů, více než kterýkoli hráč v bundeslize. V letošní sezoně se trefil z „přímáku“ dvakrát, Messi jednou, Ronaldo ani jednou.

A další srovnání: Arango se v Mönchengladbachu trefuje z každého třináctého kopu, stejný průměr má Ronaldo v Lize mistrů. Messi v Champions League vstřelil z třiceti „trestňáků“ jednu branku.

Arango se Ronaldovi vyrovná i v razanci, míč z jeho kopačky letí rychlostí 135 km v hodině (Messi má rekord „jen“ 124 km/h).

„Má v noze takový cit, jaký mají druzí v ruce,“ prohlásil na adresu Aranga kouč Borussie Lucien Favre.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud