3. března 2013 • 17:46

Bayern se valí bundesligou za titulem, vyhrál i v Hoffenheimu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve 24. kole německé ligy vyhráli nad předposledním Hoffenheimem 1:0 a pokračují ve sbírání rekordů - po 24 kolech mají na kontě 63 bodů, vyhráli jedenáct zápasů za sebou na soupeřově hřišti a navíc venku už 583 minut nedostali gól.



"Nebylo to dokonalé, nebylo to krásné, ale máme tři body," řekl po zápase trenér Bayernu Jupp Heynckess. "Byl to těžký zápas, protože soupeř bojuje o záchranu. My jsme naopak hráli dost profesorsky a chvíli nám trvalo, než se nám zahřál motor," dodal.

Bayern po výhře vede před Dortmundem o 17 bodů a právě druhému celku tabulky může sebrat další rekord. Borussia v minulé sezoně obhájila titul se ziskem 81 bodů, bavorský klub je však deset kol před koncem ligy na velmi dobré cestě rivalovo maximum vylepšit.

O vítězství Bayernu rozhodl v 38. minutě svojí osmou ligovou trefou Mario Gomez, který se prosadil z vápna přesnou střelou k tyči. Německý reprezentační útočník zaznamenal v posledních dvou ligových zápasech už třetí gól.

Hoffenheim si porážkou s Bayernem připsal čtvrtý neúspěch za sebou a v tabulce mu patří předposlední 17. místo. Se 49 inkasovanými brankami je navíc týmem s nejhorší obranou.

Německá fotbalová liga - 24. kolo: Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:1 (38. Gomez), Düsseldorf - Mainz 1:1 (6. vlastní Svensson - 41. Klasnič).

Bayern vyhrál na hřišti Hoffenheimu 1:0 a válcuje bundesligu, vede tabulku o 17 bodů
Bayern vyhrál na hřišti Hoffenheimu 1:0 a válcuje bundesligu, vede tabulku o 17 bodů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud