22. srpna 2014 • 04:40

Kadlec, Kalas, Darida... Kdo bude českou hvězdou bundesligy?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Který z českých hráčů nejvíce zazáří v nadcházejícím ročníku německé bundesligy?Který z českých hráčů nejvíce zazáří v nadcházejícím ročníku německé bundesligy?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Již dnes startuje jedna z nejlepších fotbalových soutěží na světě. Duelem mistrovského Bayernu s Wolfsburgem začíná německá bundesliga. Kromě souboje o titul či o záchranu bude zajímavé sledovat početnou českou stopu. V nadcházejícím ročníku se totiž představí hned devět Čechů a možných reprezentantů. Kdo má největší potenciál zazářit?

  • Vladimír Darida

    Záložník, 24 let
    Klub: Freiburg

    Vladimír Darida Vladimír DaridaFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Zahřívací sezonu nejdražší posila v historii klubu i přes nepříjemné zranění zvládla. Nyní ve skromném Freiburgu očekávají hvězdný přínos. Trenér má v Daridu velkou důvěru a právě na bývalém plzeňském hráči stojí střed hřiště německého celku.

  • Tomáš Kalas

    Obránce, 21 let
    Klub: Kolín nad Rýnem

    Tomáš Kalas Tomáš KalasFoto profimedia.cz

    Od Mourinha dostal v Chelsea šanci jen ve 2 ligových utkáních, proti Liverpoolu ale dokázal zazářit. Hostování v bundeslize je pro něj odměnou. V týmu nováčka z Kolína by měl pravidelně hrát a pomoci mu zachránit se v nejvyšší soutěži.

  • Václav Kadlec

    Útočník, 22 let
    Klub: Frankfurt

    Václav Kadlec Václav KadlecFoto Michal Beránek (Sport)

    Už je na čase naplnit pověst talentu. Jenže konkurence je velká. Nový trenér Thomas Schaaf si do týmu přivedl hned tři další útočníky. A ti mají zatím před Kadlecem přednost. Český fotbalista navíc ani po roce v klubu nemluví německy.

  • Adam Hloušek

    Záložník, 25 let
    Klub: Stuttgart

    Adam Hloušek Adam HloušekFoto profimedia.cz

    Po 18 měsících mu koleno konečně dovolilo plnou zátěž a hned válel. Ačkoliv Norimberk sestoupil, Hloušek na levé straně znamenal pro všechny soupeře velké nebezpečí. A po sezoně zaslouženě povýšil. I ve Stuttgartu od něj očekávají rychlost a přesné centry.

  • Jan Morávek

    Záložník, 24 let
    Klub: Augsburg

    Jan Morávek Jan MorávekFoto profimedia.cz

    Věčný smolař. Talentovaný záložník se sice neprosadil v Schalke 04, v menším Augsburgu se mu ale dařilo. Jenže i letos se zranil. V přípravném zápase si utrhl přední křížový vaz v koleni a pauzírovat bude několik měsíců.

  • Jaroslav Drobný

    Brankář, 34 let
    Klub: Hamburg SV

    Jaroslav Drobný Jaroslav DrobnýFoto profimedia.cz

    Na jaře skvělým záskokem za zraněnou jedničku Adlera zachránil klub v baráži. Fanoušci byli z jeho výkonů u vytržení. V Hamburgu si Drobného služeb velice cení, po konci kariéry by měl v německém klubu pracovat. Přesto bude i v nadcházející sezoně pouze krýt záda Adlerovi.

  • Theo Gebre Selassie

    Obránce, 27 let
    Klub: Werder Brémy

    Theo Gebre Selassie Theo Gebre SelassieFoto Barbora Reichová (Sport)

    V minulé sezoně se spíše než na pravém kraji obrany prosazoval v záloze. Gólem dokonce pokořil i mistrovský Bayern Mnichov. Na konci letní přípravy se ale bohužel zranil a přestože poctivě pracuje, zatím není jisté, kdy se vrátí na hřiště. Své místo v týmu si pak bude muset tvrdě vybojovat.

  • Petr Jiráček

    Záložník, 28 let
    Klub: Hamburg

    Petr Jiráček Petr JiráčekFoto Michal Beránek (Sport)

    Pohyb, bojovnost, vůle. Ale také zbrklost a nepřesnost. To je Petr Jiráček. Nový trenér Hamburgu Mirko Slomka ho po svém příchodu začal využívat jako levého obránce. Přestože hrál pravidelně, jeho výkony zůstaly za očekáváním. I v nové sezoně ho čeká tvrdé zápolení o místo a minuty.

  • Pavel Krmaš

    Obránce, 32 let
    Klub: Freiburg

    Pavel Krmaš Pavel KrmašFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Jeden z nejpodceňovanějších českých hráčů v zahraničí. Pavel Krmaš je ale ve Freiburgu již dlouhá léta stabilním členem sestavy. A zároveň autorita s ohromným vlivem na mužstvo, která nevypustí jediný souboj. Nadcházející sezonu ohlásil jako rozlučkovou, míří domů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud