21. prosince 2014 • 14:05

Je to jen naše vina. Končíme rok jako úplní idioti, řekl smutný Klopp

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako úplní idioti podle trenéra Jürgena Kloppa končí podzimní část německé ligy fotbalisté Dortmundu. Trápící se Borussia v sobotu podlehla 1:2 Brémám a zimní přestávku stráví na sestupové příčce.



"Jakákoli kritika, která se snese na naši hlavu, je oprávněná. Stojíme tady jako úplní idioti a je to pouze naše vina," řekl Klopp v rozhovoru s televizí Sky.

Německý vicemistr se na podzim v bundeslize nebývale trápil a ze 17 zápasů hned desetkrát prohrál. Pokud dnes Freiburg uspěje proti Hannoveru, Borussia přezimuje jako úplně poslední. "Nejlepší zprávou je, že fotbalový rok 2014 končí," prohlásil Klopp.

Pevně věří, že Dortmundu zimní přestávka pomůže. "Odehráli jsme nejbídnější první část sezony v životě, ale ještě bych nás neodepisoval. Po pauze bude mnohem těžší nás porazit," ujistil sedmačtyřicetiletý kouč.

"Nyní máme před sebou tři týdny na přípravu. Dobijeme baterky a potom musíme napravit, co jsme napáchali," doplnil Klopp, jehož tým si paradoxně v Lize mistrů s předstihem zajistil postup do vyřazovací fáze.

Brémy s českým bekem Theodorem Gebre Selassiem, které se v bundeslize také hodně trápily, poslal do vedení už ve třetí minutě devatenáctiletý Davie Selke a po hodině hry zvýšil Fin Bartels. Za hosty už jenom snížil kapitán Mats Hummels. Werder tak poskočil na šestnácté místo o dva body před Dortmund.

"Všichni přemýšlíme o tom, v čem je problém. V posledních týdnech jsme byli lepší doma, ale venku se nám dál nedařilo. Člověka až ohromí, jak špatní jsme venku," konstatoval stoper Hummels. Se svými spoluhráči začne druhou část domácí soutěže 31. ledna na půdě Leverkusenu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud