3. března 2015 • 22:34

VIDEO: Sprinter Darida! Únikem rozjásal Freiburg, pak nedal penaltu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva rozdílné poločasy zažil Vladimír Darida v utkání Německého poháru mezi Freiburgem a Kolínem nad Rýnem (2:1). V první polovině zvyšoval vedení domácích na 2:0. Ve druhé části utkání ale neproměnil pokutový kop. Freiburg nakonec zvítězil i díky Daridově brance 2:1. Do čtvrtfinále prošla dále Borussia Dortmund, která porazila 2:0 Drážďany. Stejným výsledkem si postup zajistil také Hoffenheim v souboji s Aalenem a Leverkusen, jenž však uspěl proti Kaiserslauternu až po prodloužení.



Panečku, to byl sprint! Ukázal se ve volném prostoru, doběhl přihrávku, udělal blafák brankáři a uklidil míč do prázdné branky.  Nějak tak by se dala popsat branka Vladimíra Daridy z 19. minuty.

VIDEO: Branka Vladimíra Daridy proti Kolínu

Ve druhém poločase mohl český reprezentační záložník přidat i druhý gól, jenže neproměnil pokutový kop. V 85. minutě byl vystřídán a do konce utkání musel být určitě značně nejistý.

Kolínu se totiž podařilo vstřelit v 89. minutě kontaktní branku na 1:2. Naštěstí pro Daridovo mužstvo se hosté na víc už v utkání nezmohli a tak Freiburg postoupil do čtvrtfinále německého poháru.

VIDEO: Neproměněná penalta Vladimíra Daridy

Český záložník zaznamenal sedmou branku v sezoně, ale v poháru se trefil poprvé. Pět gólů přitom vstřelil z pokutových kopů, dnes však pověst specialisty nepotvrdil. Penaltu neproměnil bývalý hráč Viktorie Plzeň teprve podruhé, jednou už selhal v lize proti krajanovi Drobnému z Hamburku.

Darida se tak zařadil mezi úspěšné reprezentanty. O víkendu se totiž v Anglii trefili Tomáš Rosický a hned dvakrát Matěj Vydra. Před blížícím se srazem fotbalové reprezentace musí mít trenér Pavel Vrba ze svých svěřenců jenom radost.

Udělal kličku brankáři a zavěsil do prázdné branky
Udělal kličku brankáři a zavěsil do prázdné branky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud