18. dubna 2015 • 13:23

Proč skončil známý doktor v Bayernu? Guardiola mu ironicky tleskal

Autor: pod, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekané problémy musí řešit mnichovský Bayern. Věhlasný doktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt společně se svými spolupracovníky v německém klubu s okamžitou platností skončil. Zdá se, že za všechno může trenér Pep Guardiola. Ten to ale odmítá.



Müller-Wohlfahrt oznámil svůj konec v Bayernu, kde působil od roku 1977, po zápase v Portu. Ten německý favorit překvapivě prohrál 1:3. „Z nejasných důvodů byla tato porážka dávána za vinu lékařskému oddělení," uvedl dvaasedmdesátiletý lékař.

Jako oficiální důvod odchodu známý doktor uvedl „poškození vzájemné důvěry“. Zárodek problémů přišel týden před zápasem v Portu.

Bayern hrál v poháru na půdě Leverkusenu a už ve 34. minutě musel poprvé střídat. Kvůli zranění odstoupil stoper Mehdi Benatia. To Guardiolu naštvalo. A svůj vztek si vylil právě na lékařském týmu. Španělský kouč se otočil na svou lavičku a doktorům několikrát ironicky zatleskal.

VIDEO | Guardiola ironicky tleskal doktorům po zranění Benatii

Guardiola navíc vyčítal Wolfhartovi zdravotní problémy i dalších hráčů v minulosti. Podle německých médií se mu například nelíbilo, jak probíhala léčba dlouhodobě zraněného Thiaga Alcantary.

Trenér Bayernu Mnichov ale popírá, že on je důvodem lékařova odchodu. „Bylo to jeho rozhodnutí. Mám k němu velký, velký respekt,“ tvrdil.

Müller-Wohlfahrt, jehož služeb využívají i světové hvězdy a čeští sportovci, každopádně u fotbalu zůstane, neboť je také lékařem německé reprezentace. V Bayernu ale po 38 letech skončil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud