29. listopadu 2015 • 19:40

Lewandowski? Neymar? Střelcům Evropy vládne BATMAN z Dortmundu

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrostřelec Borussie Dortmund zase úřadoval. Gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang zničil dvěma góly Stuttgart a pomohl svému týmu k přesvědčivé výhře 4:1. Svůj gólový účet v nejvyšší německé soutěži navýšil na 17 zásahů a je v čele tabulky střelců. Nejen v Německu.



Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo či Neymar? Ne, momentálně nejlepším střelcem v TOP 5 nejprestižnějších ligách Evropy je se 17 góly útočník Borussie Dortmund, který sám sebe považuje za Batmana. Poslední Aubameyangovo řádění odnesl Stuttgart, který se pohybuje na sestupových příčkách německé bundesligy.

Pod novým trenérem Thomasem Tuchelem, který nahradil trenérskou legendu Borussie Jürgena Kloppa, nastupuje rychlík Aubameyang na pozici hrotového útočníka, což mu evidentně svědčí. Vždyť po 14. kolech má více branek, než kolik se mu povedlo nastřílet v loňském ročníku, ve kterém se prosadil šestnáctkrát.

VIDEO | Sestřih zápasu Dortmund - Stuttgart 4:1

Střelec s francouzským občanstvím je tak společně s Marcem Reusem největší postavou "nové" Borussie Dortmund, které se mimořádně střelecky daří. Pod vedením Tuchela dali jeho svěřenci v probíhající sezóně už 76 branek. Pro srovnání, za celou minulou sezónu vstřelil německým tým 78 gólů.

"Je nenahraditelný. Jeho chování na hřišti je naprosto příkladné," nemůže si vynachválit Aubameyanga trenér Tuchel. Aby ne. Právě on má totiž pod rukama nejlepšího střelce z elitních evropských lig, jak ukazuje následující tabulka.

Nejlepší střelci v TOP 5 evropských ligách

Anglie Jamie Vardy (Leicester) 14 gólů
Španělsko Neymar (Barcelona) 14 gólů
Německo Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) 17 gólů
Itálie Éder / Higuaín (Sampdoria / Neapol) 10 gólů
Francie Benjamin Moukandjo (Lorient) 11 gólů

Díky skvělým výkonům se o Aubameyanga začaly zajímat velkokluby z Anglie. Podle zákulisních informací prozatímního nejlepší střelce bundesligy sledují skauti Chelsea a Arsenalu. Nabízí se i přestup do Liverpoolu, který trénuje Jürgen Klopp. Německý trenér si kometu letošní sezóny přivedl k žlutočerným v roce 2013.

Radost hráčů Dortmundu po vstřelené brance do sítě Stuttgartu.
Radost hráčů Dortmundu po vstřelené brance do sítě Stuttgartu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud