6. března 2019 • 20:28

Bayern odsoudil vyřazení německých opor: Takové jednání nás irituje!

Autor: tko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký rozruch v Německu vyvolalo úterní oznámení trenéra německé reprezentace Joachima Löwa, že do reprezentace nebude povolávat trio dlouholetých opor týmu, obránce Matse Hummelse s Jérômem Boatengem a útočníka Thomase Müllera. Do diskuse se den poté zapojil i zaměstnavatel všech tří hráčů Bayern Mnichov. Bavorský klub v oficiálním prohlášení Löwův krok zkritizoval zejména kvůli jeho načasování. Německého lídra čekají důležité boje o titul a odveta osmifinálového zápasu Ligy mistrů proti Liverpoolu. 



Většině německých fotbalových fanoušků přichystal trenér reprezentace Joachim Löw pořádný šok. Thomas Müller, Mats Hummels a Jérôme Boateng, kteří nasbírali celkem 246 reprezentačních startů, končí v reprezentaci. Oznámení vyvolalo bouřlivou diskusi, zda například v souvislosti s dlouhodobým problémem Němců s útočníky není rozhodnutí alespoň v případě teprve devětadvacetiletého Müllera unáhlené.

Sám Müller v emotivním videu, které zveřejnil na svém twitterovém účtu, uznal rozhodnutí Löwa zmíněné tři hráče nenominovat, ovšem zároveň jeho krok zkritizoval. „Vůbec nechápu deklarovanou konečnost toho rozhodnutí. Mats, Jérôme a já jsme stále schopni hrát fotbal na nejvyšší úrovni,“ vyjádřil se rezolutně.

Na počínání německého reprezentačního trenéra reagovali i vedoucí představitelé Bayernu Mnichov. „Nekomentujeme sportovní rozhodnutí trenéra reprezentace, nominace národního týmu je plně v odpovědnosti Joachima Löwa. Ovšem věříme, že načasování a okolnosti oznámení rozhodnutí hráčům a veřejnosti jsou pochybné. Poslední reprezentační zápas německý národní tým odehrál 19. listopadu 2018,“ zkritizovali postup ve společném prohlášení výkonný ředitel klubu Karl-Heinz Rummenigge a sportovní ředitel Hasan Salihamidžič.

Ti poukázali zejména na skutečnost, že od posledního reprezentačního zápasu uplynuly více než tři měsíce a trenér Löw své rozhodnutí oznámil až v průběhu rozběhnuté jarní části sezony, přestože v Německu od poloviny prosince do půlky ledna probíhá zimní přestávka. K tomu Němce již za necelé tři týdny čeká těžký zápas kvalifikace na EURO 2020 v Nizozemsku.

„Fakt, že k informování hráčů a veřejnosti došlo těsně před důležitým zápasem Bayernu v boji o titul v sobotu proti Wolfsburgu a několik dní před rozhodujícím druhým zápasem osmifinále Ligy mistrů příští středu proti Liverpoolu, nás irituje,“ prohlásili zástupci Bayernu. „Navíc jsme byli překvapeni, že se to stalo v rámci neohlášené návštěvy Joachima Löwa a Olivera Bierhoffa (ředitele německé reprezentace) v našem klubu.“

Klub ve svém prohlášení zároveň vyjádřil svůj respekt k reprezentačním výkonům všech tří hráčů, kteří měli zásadní podíl na úspěších Německa v poslední dekádě, korunovaných ziskem titulu mistrů světa z roku 2014.

K překvapivému kroku Joachim Löw sáhl v reakci na nevydařené mistrovství světa v loňském roce, kdy Němci v Rusku skončili na posledním čtvrtém místě ve skupině, a sám Löw se společně s některými hráči ocitl pod palbou kritiky. Proto se nyní rozhodl dát přednost mladým hráčům a rok 2019 vyhlásil rokem nového začátku pro německý národní tým.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud