15. října 2021 • 16:00

První hvězda padla, co jiná? City osloví Lewandowského, věří agent

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jednou lovili v elitních vodách, vysněného útočníka ale nezískali. Manchester City v létě nepřesvědčil Tottenham ani královsky vylepšenou původní nabídkou, kanonýr Harry Kane zůstal uzamčen před nájezdníky v komnatě. A tak se sonda logicky přesouvá k dalšímu cíli, anglický celek se podle vyjádření izraelského agenta Pini Zahaviho chystá dorážet na polského zabijáka Roberta Lewandowského.



Není to žádná náhoda, produktivnějšího útočníka byste hledali na světě jen složitě. Držitel poslední Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce evropských soutěží je tuze lákavým zbožím, jen málokdo si ho ovšem může reálně pořídit. Citizens mezi pár vyvolených rozhodně patří, což dokázali už během letních měsíců.

Před kancelářemi Spurs mávali rekordní sumou 150 milionů eur (3,8 miliard korun) za Harryho Kanea. Po bolavém přemýšlení se tottenhamský boss Daniel Levy rozhodl výjimečně s těžkým srdcem nabídku odmítnout. Tentokrát dostali přednost před plněním klubové kasy fanoušci.

A tak shánení útočníka ve vodách světové extratřídy pokračuje. Nepřekvapivě se mluví ve spojení s Manchesterem o nejlepším útočníkovi minulé sezony Robertu Lewandowském, hojně se šířící spekulaci navíc přiživil jeho izraelský agent Pini Zahavi. Německému deníku Bild prozradil, že přesunu na Emirates Stadium věří a že čeká, že se anglický celek do jednání pustí.

Koneckonců Pep Guardiola už jednou polského ranaře vedl, potkali se v Bayernu Mnichov během dosud předposlední štace 50letého stratéga. Španělskému kouči se povedlo s bavorským celkem mezi lety 2013-2016 třikrát vyhrát bundesligu, superpohár UEFA i mistrovství světa klubů, nedosáhl (a to až doposud) jen na triumf v Lize mistrů.

Teď by mohlo dojít na obnovení spolupráce. Guardiola po některém z elitních střelců touží.

Na druhou stranu nadšení z Lewandowského brzdí věk, 33letý útočník vbíhá do poslední fáze kariéry. „Jsem na tom psychicky dobře, mám správnou mentalitu. Můžu hrát ještě několik let," nesouhlasila hvězda Bayernu. Kolik? „Minimálně čtyři. Možná posunu hranici ještě výš podle pocitu. Koneckonců tohle léto jsem zaznamenal nejlepší výsledky kariéry, posunul jsem statistiky nahoru."

Bayern se ale na odchod polského šutéra netváří. Manažer Herbert Hainer si naopak umí představit, že by klubová ikona zůstala i po vypršení smlouvy na konci června 2023. „Jsme s ním spokojeni. Nebudeme ovšem prodlužovat kontrakt teď, když před námi zbývají ještě dva roky."

„Dokážu si představit, že Robert zůstane i v budoucnu. Neustále se všemi hráči, včetně Lewy, o smlouvách mluvíme. Ale je brzy," dodal. Naopak z hlediska případného zpeněžnění 33letého útočníka čas nenávratně letí. Odejít může nakonec zadarmo, jeho hodnota se navíc s věkem bude tenčit.

I proto může přijít druhá polovina stěhování ofenzivních národů už v zimě. Po Lionelu Messim a Cristianu Ronaldovi jsou ve hře další dva TOP útočníci: Erling Haaland a právě Lewandowski.

City se chystá znovu kasat velkými částkami. Naláká konzistentní Bayern? Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud